Steg 1. Brigadeiro/Brigadeirão..

#lördag , idag fick det bli något extra gott. En härlig chokladtårta från Brasilien, jag gjorde den andra varianten som tar ytligare 6tim innan den blir klar. Så här är första steget från ugnen, nästa steg blir att den ska stå i kylen i 6tim innan man lägger på dekoration och serverar den. 😋

Brigadeiro/Brigadeirão:
4 äggulor
2 1/2 dl kakao
1 kondenserad mjölk
1/2 dl mjölk

Behöver:
Sockerkaksform
Smör
Strösocker

Dekoration:
Valfritt strössel

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 180°C grader.

Smörj sockerkaksformen och häll i strösocker i formen och skaka runt så det täcker över allt. Ta fram en matberedare eller en blender. Blanda ner alla ingredienser och mixa till en slätt smet och allt ska blandas ordentligt.
Häll sen smeten i formen och täcker över med aluminiumfolier. Placera sockerkaksformen i en större form. Häll på varmvatten i den stora formen så vattennivån kommer till halva sockerkaksformens kant. Ställ in formen i mitten på ugnen och grädda i 1tim och 30min. Lyft sen ut sockerkaksformen ur vattenbadet och låt den svalna av helt. Sen täcker du formen med aluminiumfolier eller plastfolier och ställ in i kylen i 6tim. Det går även bra att ha den i kylen över natten. Nästa steg kommer i ett nytt inlägg om 6tim.😁🍰

  • 170 visningar

Gillar

Kommentarer

MikaelaDahl
MikaelaDahl,
Åh spännande ☺️nouw.com/mikaeladahl
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229