Skogaholms frallor

Hej. Idag blev det att ställa sig att baka bröd, jag gjorde mina vanliga skogaholmslimpor. Men kände även för att köra frallor, så varför inte göra skogaholms frallor? Dom blev så himla goda så jag kommer dela med mig av receptet till er också. 
Här kommer recepet som ger samma smak o struktur på brödet. 

Skogaholms frallor
Ingredienser:

3.5 dl vatten, rumsvarmt
50 g torrjäst
2 tsk salt
20 g smör
1 dl ljus sirap
1 dl mörk sirap
7 dl vetemjöl
4 dl rågsikt

Gör så här:
Börja med att blanda jästen i 3dl mjöl och låt stå i 10min. Tillsätt 45grader varmt vatten och smälta smöret och blanda runt och sedan resterande ingredienser och mjölet lite i taget. Knåda ihop en slät och spänstig deg (knåda degen så lite som möjligt) – jag knådar för hand. Låt degen jäsa under duk i 2tim. Stjälp upp degen på ett bakbord och ta fram en våg. Varje degbit ska väga 40 gram, rullar till fina bullar och lägg på bakpappersklädd plåt (det blir 16st på varje plåt) och låt jäsa under duk i 45-60 minuter. Sätt ugnen på 250°C varmluft. När ugnen blivit varm så sätter du in frallorna i mitten på ugnen, spraya in lite vatten innan du stänger luckan. Det gör limporna saftiga. Grädda frallorna i 5 minuter och sänk sedan värmen till 150°C varmluft och grädda limporna i ytterligare 8-10 minuter tills dom har fått en fin färg. Låt svalna helt på avsvalningsgaller innan du skär upp och äter dina frallor.

  • 54 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229