Sex in a pan dessert!

Hej alla finisar!

För många år sen åt jag ”sex in a pan dessert” för första gången på ett café. Det finns så många härliga dessert men denna slår typ allt. Kombinationen med dom få smakerna som ligger på lager gör den förbaskad god. Man kan inte sluta att äta den och man hade lätt kunnat äta upp hela formen själv. Hahaha! Barnsligt enkel att göra (alla kan göra denna) och den behöver inte vara snygg. Bäst av allt är, du behöver inte använda nån ugn till detta! Vem säger nej tack till denna??

P,st den passar för dom små och stora🤩

Sex in a pan välj storleken själv!

Botten:
200 gram kakor/kex
60 gram smör/margarin

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull eller i mikron. Krossa kexen fint i matberedare eller förhand och blanda de krossade kexen med det smälta smöret. Rör ihop till en jämn blandning. Tryck ut blandningen i formen. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.

Vaniljkräm:
2 dl mjölk
2 st äggulor
1 msk strösocker
1 msk maizena stärkelse
1 msk vanillinsocker
1 knivnudd vaniljpulver

Gör så här:
Vispa samman mjölk, äggulor, socker, och maizena stärkelse i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker, vaniljpulver och låt krämen kallna innan du fyller dina bullar. Om man inte vill göra egen vaniljkräm så funkar det lika bra med färdig köpt vaniljkräm. Välj den du gillar bäst. (Gör för 4-6 portioner om du väljer färdig köpt vaniljkräm pulver)

Chokladpudding 6 portioner:
7,5 dl mjölk
1,5 dl socker
5 msk kakao
5 msk maizena, strukna msk
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk vanlijpulver
50 gram valfri choklad

Gör så här:
Blanda socker, kakao, maizena och vaniljpulver med mjölken i en kastrull. Låt allt koka upp under omrörning och koka i 2-3 min. Ta kastrullen från värmen och blanda ner vaniljsockret och chokladen. Häll upp i vattensköljd skål eller i portionsformar och ställ kallt för att stelna. Om man inte vill göra egen chokladpudding så funkar det lika bra att köpa färdig. Välj den du gillar bäst. (Gör för 6 portioner om du väljer färdig köpt chokladpudding pulver)

Gräddosten:
150 gram philadelphiaost
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
5 dl grädde

Gör så här:
Vispa philadelphiaosten, florsocker och vaniljsocker i en bunke tills allt har blandat sig och det finns inga klumpar. Ta fram en ny bunke och vispa grädden tills den börjar bli fast. Blanda ner philadelphiaost bladningen i grädden och vänd runt noggrant.

Topping:
Kakao
Ljus/mörk choklad

Montering:
Ta ut formen från kylen och dra på ett jämnt lager med hälften av gräddost bladningen. Häll sen över all vaniljkräm på gräddost lagret och dra ut ett jämnt lager. Ta sen all chokladpuddingen och dra ut ett jämnt lager på vaniljkrämen. Sen tar du sista gräddost bladningen och dra ut ett jämnt lager chokladpuddingen. Sikta sen över ett jämnt lager med kakao och riv sen choklad över kakaon. Ställ sen in formen i kylen i 30min och skär upp lagom stora bitar och njut. Lycka Till Nu

  • 23 183 visningar

Gillar

Kommentarer

Fikamedhanna
Fikamedhanna,
hej.
nopp jag använde vanliga: mariekex, men om du vill använda digestive så gör det också bra.
nouw.com/fikamedhanna
saraboman
saraboman,
Gott plus gott plus gott kan ju aldrig bli fel! Mums! ☺️👍🏼
nouw.com/saraboman
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Eller hur, man kan ju aldrig sluta att äta den heller. Mums mums☺️👍🏻🎉
nouw.com/fikamedhanna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229