Min nya variant på surdegsstart!

Baka Med Surdeg:

Jag älskar att baka med surdeg och man kan göra så många olika varianter på det. Idag blev man extra sugen på att testa något nytt.

Recept:
1 tsk vit sirap
2 dl Durumvetemjöl
1 dl Manitoba cream
2 dl Ljummet vatten

Gör så här:
Blanda allt i en burk och vispa för hand tills allt har blandat sig. Här kommer du se dom första små bubblorna i burken. Stäng igen locket och låt det stå i 9tim på ett varmt ställ. Om du vill baka surdegen samma dag, spara lite av surdegsstarten så du kan fortsätta att mata den och ha den lite längre.

Efter 9 timmar:
Så nu har min surdegsstart bubblat till sig rätt bra och den dofter ljuvligt gott. Jag kommer använda halva min surdegsstart till mitt brödbak. När jag har tagit så mycket som jag behöver så matar jag den igen.

Mata surdegen:
1 dl vetemjöl
1 dl mjöl

Gör så här:
Häll ner allt i burken och blanda runt med en gaffel. Sätt på locket igen och ställ in i kylen. Så får den står där och bubbla till sig igen.

I kylen:
Som ni ser så har den börjat att bubbla igen.
Så i morgon fortsätter vi med surdegsstarten.

  • 98 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229