Laktosfria Surdegsfrallor..

Blubbblubb
Här bubblas det på för fullt i min surdegsstart, känns lite kusligt när den små rör på sig. Känns nästan som man har skapat ett monster av surdeg. Hahaha, nä skoja bara den gör så när den har fått komma igång rätt bra. Idag blev det ingen matning för det blev bakning för hela surdegsstarten istället.

Surdegsfrallor:
5 dl surdegsstart
2 tsk torrjäst
5 dl vatten
3 msk honung
3 msk olivolja
2 tsk salt
13 dl vetemjöl

Garnering:
Vatten
Pensel
Vallmofrön eller något annat.
Du kan även hoppa över detta och köra bara vatten,


Gör så här:
Häll surdegsstart, torrjäst, vatten i en bunke och vispa lätt ihop det för hand. Tillsätt sen honung, olivolja, salt, vetemjöl och knåda i 8-10min tills degen börjar släppa i bunken. Ska du knåda för hand blir det dubbla tid istället. Plasta över bunken med plastfolier och ställ på ett varmt ställe i 1-2 timmar. Strö lagom med vetemjöl på bakbordet och häll ut degen. Knåda degen lite lätt för hand och dela upp degen i lagom stora bitar. Här kan du själv välja hur mycket varje bit ska väga och hur många du vill göra. Sen plattar du till varje bit lite lätt och börjar rulla med handflatan på degen och jobbar dig upp med fingrarna tills du får en fin bulle.

Jag filmar i slow motion, så det är därför filmen blir i dålig kvalitet.


Tillbaka till bröd knådning•
När du har fått ut alla dina degbitar till ett gäng bullar. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och täck över med en bakhandduk och ställ dom på ett varm ställe. Låt nu frallorna jäsa i 1-2timmar tills du märker att dom känns lätta. Under tiden kan du sätta ugnen på 250°C grader. Pensla bullarna med vatten och toppa med valfri garnering eller kör utan. Sätt in plåten i mitten och grädda bullarna först i 5min och sänk värmen till 200°C grader och grädda ytligare i 10-15 min tills dom får en fin färg. Lägg upp frallorna på ett galler och låt dom svalna av innan du börjar skära i brödet. Lycka Till

  • 106 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229