Key lime paj.

Första snön har kommit och på söndag är det första advent. Det får vi fira med en paj jag ALDRIG får nog av, en sötsyrlig key lime paj!

Key lime paj:
Mördeg
3 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
0,5 krm salt
1 tsk vaniljsocker
125 gram smör i kuber

Gör så här:
Blanda alla ingredienserna i en matberedare eller i en bunke och nyp ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform 24 cm diameter, täck formen med plastfolier och ställ in i kylen i ca 30 min. Under tiden kan du sätta ugnen på 225°C grader. Nagga degen med en gaffel och grädda pajskalet i mitten på ugnen i ca 10min. Låt pajskalet svalna av något.

Fyllning:
4 äggulor
1 dl strösocker
2 dl pressad citronsaft (ca 8-10st citroner små/ ca 4 stora)
1 burk sötad kondenserad mjölk

Gör så här:

Vispa samma äggulor, socker, citronsaft och sötad kondenserad mjölk i en bunke. Smak av om du vill tillsätta mera citronsaft, för jag gillar när det blir riktigt syrligt. Fyll sen pajskalet med fyllningen och sänk värmen till 175°C grader och grädda din key lime paj i ca 30 minuter tills fyllningen har satt sig. Ta ut din key lime paj och låt den svalna av helt innan vi ska spritsa på ett lager med maräng.

Maräng:
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 spritspåse
1 tyll

Gör så här:
Vispa äggvitorna och strösocker i en skål över sjudande vattenbad. Vispa marängen tills den blir kall och ger fasta toppar. Fyll spritspåsen med maräng och spritsa ut marängen på key lime pajen och bränn sen med en gasbrännare. Eller sätt in key lime pajen i ugnen på 250°C med grill och kör i nån minut tills marängen får en fin färg. Låt sen key lime paj svalna av något innan du skär upp bitar och njut av den gudomliga pajen.

  • 718 visningar

Gillar

Kommentarer

louisegrindefjall
louisegrindefjall,
Alltså gud vad gott det ser ut, ska ta och prova den nån gång 😍
nouw.com/louisegrindefjall
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Det är riktigt gott, man äter inte en bit utan man äter upp en halv paj 😆Det ska du absolut göra😍
nouw.com/fikamedhanna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229