Frukostfrallor på pizzadeg!

Hejhej..

Igår bakade jag surdegpizza till familjen, så fick över en bit från degen. Så tyckte det va onödigt att slänga eller frysa in biten efter som den va så liten. Tänkte att man kunde göra små frukostfrallor istället, körde utan fyllning och toppade man vallmofrön och grovsalt istället.

Fyllning:
Självklart kan du fylla dina frallor med en härlig fyllning. Antigen gör du pizzafrallor eller så gör du andra mumsiga frallor.

Recept:
Kommer lägga ut samma recept som jag använde till min pizzadeg.

Vi börjar med surdegsgrund
Poolish:

1/2 tsk torrjäst
3 dl vatten
4 dl vetemjöl special
1/2 tsk vit sirap

Gör så här:
Häll ner alla ingredienser i en bunke eller glasburk. Vispa runt allt så det blandar sig ordentligt och täck över med plastfolier eller ett lock. Ställ poolishen på ett varm ställe mellan 2-24 Tim i rumstemperatur eller i kylen.

Surdegspizza:
Hela poolishen
4 tsk torrjäst
4 dl ljummet vatten
1 dl olivolja
2 tsk Salt
2 dl durumvetemjöl
6-7 dl vetemjöl

Gör så här:
Ta fram en stor bunke eller din bakmaskin/elvisp som klarar av att vispa degar.

Häll ner poolishen, torrjästen, vattnet, olivoljan, durumvete, vetemjölet i bunken och knåda i 10min med maskin eller 20min för hand. Tillsätt sen saltet och fortsätt knåda med maskin i 10min eller för hand i 20min till. Degen ska bli elastisk och släppa från bunken kanter eller från bakbordet. Forma degen till en rund fin boll.

Olja in plastlådan eller en bunke och lägg ner degen och lägg på locket eller plastöver. Ställ bunken på ett varmt ställe i 1-2 timmar

Baka ut degen:
Börja med att sätta ugnen på 200°C grader varmluft. Eller 250°C grader vanlig ugn.


Vanliga frallor:

Mjöla bakbordet och häll ut degen på bakbordet, dela upp degen i lika stora bitar.
(Jag brukar väga mina bitar: 50-60 gram). Rulla dina bitar till jämna bollar och lägg dom på plåtar med bakplåtspapper.

Fyllda frallorna:
Mjöla bakbordet och häll ut degen på bakbordet, dela upp degen i lika stora bitar. (Jag brukar väga mina bitar: 50-60 gram). Kavla ut bitarna till 1-2cm tjocka plattor, fyll med valfri fyllning och nyp ihop kanterna tills du får en boll. (Nyp åt ordentligt så inte fyllningen rinner ut!) Lägg dom på plåtar med bakplåtspapper.

Jäsning:
Låt frallorna jäsa i 20-30min!

Topping:
Pensla frallorna med vatten eller uppvispat ägg.
Strö på valfri topping

Gräddning:
Ställ in plåten i mitten på ugnen och grädda frallorna!

200°C grader - Tills det blir en fin färg på frallorna!
250°C grader - cirka 5-10min tills det blir en fin färg på frallorna!

Obs: (Tänk på att alla ugnar gräddar olika!)

  • 699 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229