Finska pinnar med choklad.

Finska pinnar med choklad.
Det är dom mest klassiska småkakorna på ett kafferep. Denna goda variant av finska pinnar är smaksatta med choklad. Glöm inte bort att ha med dessa när du gör 7 sorters kakor.👌🏻

Finska pinnar:
60 st..

200 gram smör/margarin
4½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao

Topping:
1 uppvispat ägg
2 msk pärlsocker

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C grader.

Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och kakao till en deg för hand eller i matberedare. Plasta in degen och låt degen vila i kylskåpet i 30-60 min. Dela upp degen i 4 lika stora bitar och rulla varje bit till fingertjocka längder (50- 60 cm). Lägg dem intill varandra och pensla alla längder på en gång med ägg. Strö över med pärlsocker och skär längderna samtidigt i 4-5 cm långa bitar. Flytta sen över varje bit till plåten med bakplåtspapper och grädda småkakorna i mitten av ugnen i 10 min. Flytta sen finska pinnarna över till ett galler och låt dom svalna av helt.
Servera och njut!👌🏻

  • 593 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Vaniljdrömmar

​Goda och enkla spröda små kakor som smälter i munnen. Klassiska småkakor för alla stunder.

Vaniljdrömmar
Ingredienser:

200 gram smör eller margarin
2.5 dl strösocker
0.5 tsk hjorthornssalt
1 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ner i smeten. Rulla små bollar och lägg på en plåt med bakpapper. Grädda i ca 15 minuter. Ta ut dem och låt vaniljdrömmarna kallna helt på plåtarna.

  • 9 visningar

Gillar

Kommentarer