Crisp Delicato

Min stora favorit bland kakorna, dom är lite mastiga av sig. Dom fanns att köpa lösa och i förpackning. För 2-3årsen så skulle jag köpa dom igen, men tyvärr så fanns dom inte längre i affärerna. Man har riktigt otur när man hittar en stor favorit man gillar. Från ingen stans så ska dom ta bort det man gillar. Så man blev väldigt besviken och letade fram receptet, så man kunde göra dom själv. Jag lyckades tillslut och dom smakar nästan lika dant förutom att jag har inga (konstiga tillsatser som dom har)

Crisp Delicato, ca 15 st
Chokladbollssmet:

200 g smält smör
2 dl strösocker
1,5 msk vanljsocker
4 msk kakao
2 msk O’boypulver
6 dl mixade havregryn
3 msk kafffe
1 msk grädde
2 st ljus blockchoklad att doppa i (500gram)

Crisp:
150 gram ljus blockchoklad
3 dl Rice Krispies (flingor)

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, när smöret har smält så blandar du ner strösockret och rör sen direkt ihop allt så att det smälter samman. Mixa havregrynen i matberedare eller stavmixer (ett måste) och blanda ihop alla ingredienser till chokladbollssmeten. Rulla till bollar och platta ut. Lägg i frysen och låt stelna i 3tim. Smält blockchokladen och blanda i Rice Krispies. Ta fram chokladbollarna (platta och har sin form) Nu ska du smälta blockchokladen (500gram) och doppa hela kakorna. Lägg dom på ett bakplåtspapper och toppa alla kakorna med (rice krispies som har blandas med chokladen) Ställ in Crips i kylen eller frysen och låt dom stelna helt. När du ska äta dom, ta fram dom innan och låt dom stå i rumstemperatur i 30-1tim så dom blir lite mjuka. Njut njut...

  • 136 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229