Chocolate Chip Cookies

Amerikanska småkakor med choklad. Gör dubbelsats och frys in halva degen, för man vet aldrig när sötsuget smyger sig fram igen. Servera med ett glas kall mjölk. Kakor man aldrig kan få nog av, det bästa är att man kan bestämma vilken storlek man vill ha. Mums mums mums.

Ingredienser:
220 g margarin
2,5 dl brun farin
1,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
4 dl chokladknappar/hackad choklad

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 225°C.
Ta fram två plåtar och lägg på bakplåtspapper. Blanda margarin, farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt ett ägg i taget och blanda väl och till sist tar du mjöl, bikarbonat och salt och blanda till en jämn smet. Tillsätt sen chokladen och blanda runt. Klicka ut smeten på bakplåtspappret eller rulla till bollar, ha lite mera mellan rum mella varje efter som dom rinner ut lite mera. Grädda kakorna i mitten ca 8-10 minuter. (Alla ugnar tar olika tid) Vill du ha dom lite hårdare så gräddar du dom i 2-3min till i ugen. När jag tar ut plåten med kakorna så brukar jag lägga på extra chokladknappar. Flytta sen över
kakorna på ett galler och låt dom svalna av helt innan du njuter av dessa godingar med ett glas kallt mjölk till. 
☼Lycka Till Nu☼

  • 202 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229