Blodig halloween magnum glass..

Hej Hej..
🍂Hösten Ă€r hĂ€r, sĂ„ mysigt med stormvindar, ösregn, Ă€ven om temperaturen inte kan bestĂ€mma sig. Allt detta gör att man börjar lĂ€ngta Ă€nnu mera till HALLOWEEN. Ja det Ă€r ju bara 49 dagar kvar tills det Ă€r dags och spöka runt. Men vem orkar att vĂ€nta tills dessa med att baka?? Det gör INTE jag, mina halloween idĂ©er bara ploppar upp för fullt.. Hehehe

Blodig halloween magnum glass..
NĂ€stan alla Ă€lskar glass, sĂ„ varför inte göra ett gĂ€ng kusliga hemmagjorda magnum glassar till halloween. Piffa upp dom med vit choklad, Ă€tbart glas, Ă€tbart blod, en krĂ€mig blodig fyllning och servera dina gĂ€ster under halloween kvĂ€llen.đŸ‘»đŸŽƒđŸŠ

Ätbart blod:
2 dl glykos
4 msk vatten
NÄgra droppar röd karamellfÀrg / pastafÀrg
2 tsk chokladsÄs (laktosfri)
En nypa gelatin/pektin

Gör sÄ hÀr:
Blanda allt i en skÄl och tillsÀtt mera rödfÀrg/chokladsÄs efter hur du vill ha blodet. Servera till maten, tÄrtor, dessert, glass och m.m

🍩

KrÀmig blodig fyllning, 6 portioner:
500 gram fÀrska/frysa hallon
1 dl strösocker
3 msk vatten
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 bricka med plastfolier/bakplÄtspapper
3 msk Àtbart blod

Gör sÄ hÀr:
HÀll ner hallonen, strösocker och vaniljsocker i en kastrull. Blanda potatismjöl, vatten i ett glas och vispa till en slÀt massa. HÀll sen ner redningen i kastrullen och lÄt allt koka upp under omrörning tills det tjocknar till. TillsÀtt Àtbart blod och blanda runt, lÄt allt svalna av och hÀll sen ut hÀlften pÄ brickan. StÀll in i frysen i 1-2 timmar tills den har stelnat/fryst.

đŸ‘»

Hemmagjord glass pÄ bara 3 ingredienser, 8 portioner:
5 dl vispgrÀdde (laktosfri)
1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g (laktosfri)
3 tsk vaniljsocker
(HÀr kan du vÀlja fritt vilken smak/fÀrg/fyllning din glass ska vara). Ska du anvÀnda bÀr, sÄ ta 250 gram till denna mÀngden.
Glassformar i silikon
Glasspinnar

Gör sÄ hÀr:
Vispa grÀdden i en stor bunke tills du fÄr mjuka toppar. HÀll ner vaniljsocker, sötad kondenserad mjölk i grÀdden och rör runt till en jÀmn smet. Fyll upp till hÀlften i glassformar och tryck in glasspinnarna. Ta ut brickan med frysen krÀmig blodig fyllningen och skÀr i 2 cm tjocka remsor. LÀgg remsorna i glassformen och tÀck sen över med resten av glassen. JÀmna ut och stÀll in i frysen i 3-6 timmar tills glassen har fryst. (FÄr du glassmet över sÄ hÀll det i en glassbunke och stÀll in i frysen i 6 timmar, ta fram 10 min innan servering).

🍩

Choklad överdrag:
500 gram vit choklad
20 gram kokosfett

Gör sÄ hÀr:
SmÀlt chokladen och kokosfettet över vattenbadet. HÀll sen upp chokladen i ett djup glas och lÄt den svalna av nÄgot. Ta ut glassformen frÄn frysen och dra försiktig av silikonformen frÄn glassarna. Doppa sen varje glass i glaset sÄ det blir ett jÀmt lager med choklad pÄ glassarna. LÄt överflödig choklad rinna av innan du lÀgger dom pÄ en bricka med plastfolier. StÀll in glassarna in i frysen och gör klart resten av dekorationen.

đŸ‘»

Ätbart glas:
1 dl glykossirap
2,5 dl strösocker
1/2 dl vatten
(Vill du fĂ€rga glaset, sĂ„ tillsĂ€tter du nĂ„gra droppar med karamellfĂ€rg/pastafĂ€rg/Metallica fĂ€rg â€Ă€tbar”.

Gör sÄ hÀr:
Börja med att ta fram en lagom stor kastrull och en mat termometer/sockertermometer. Det gÄr bra att köra utan nÄn termometer, men det Àr mkt svÄrare. HÀll ner alla ingredienser i kastrullen och koka upp till 150°C grader under omrörning lite dÄ och dÄ. Ha koll sÄ det inte brÀnns vid, för mot slutet sÄ gÄr det vÀldigt fort. Kör du utan termometer sÄ tar det mellan 10-20 minuter. LÀgg bakplÄtspapper i en stor ugnsform/plÄt och vik upp kanterna lite. HÀll ut sockerlagen och jÀmna ut sÄ det blir lika mycket över allt. LÄt sen sockerlagret svalan av och stelna, det tar frÄn 30-60 minuter. Sen Àr det bara att slÄ/bryta sönder i bitar som passar dig. OBS, tÀnk pÄ att bitarna kan bli vÀldigt vassa och man kan skÀra sig pÄ det.

đŸ‘»MonteringđŸ‘»
Börja med att bestÀmma dig hur du vill dekorera dina glassar, det blir sÄ mycket lÀttare.

🍩

Verktyg:
GasbrÀnnare
En liten sax
Matkniv
Ätbart blod
Ärbart glas
Pensel

Gör sÄ hÀr:
Ta en dekoration och en glass i taget, för annars sÄ hinner glassarna smÀlta och det vill vi inte.

đŸ‘»

Bild 1, vampyr glass:
Börja med att stĂ€nka ner glassen med Ă€tbart blod med en pensel och hĂ€ll nĂ„gra droppar lite varstans. Ta gasbrĂ€nnaren och brĂ€nn ena Ă€ndan av saxen och gör tvĂ„ lagom stora hĂ„l. Fyll upp hĂ„llen med Ă€tbart blod och dra bort överflödet. LĂ€gg in glassen i kylen och lĂ„t den ligga dĂ€r tills det Ă€r dags att Ă€ta dom. Whola nu har du skapat en vampyr glass.đŸ‘đŸ»

🍩

Bild 2, blodiga glasskÀrvorna i glassen:
Ta gasbrĂ€nnaren och brĂ€nn av toppen pĂ„ matkniven och tryck ner i glassen i mitten. Se till att hĂ„len blir lika stora som glasskĂ€rvornas Ă€ndar. (Jag gjorde 4-5 st hĂ„l), tryck sen försiktigt ner glasskĂ€rvorna i hĂ„len. Ta sen Ă€tbart blod och ringa över glasskĂ€rvorna och runt hĂ„len. Ta inte för mycket för dĂ„ rinner det ner över allt. Jag ville bara fĂ„ blodet att rinna ner pĂ„ ena sidan bara. LĂ€gg in glassen i kylen och lĂ„t den ligga dĂ€r tills det Ă€r dags att Ă€ta dom. Whola nu har du skapat blodiga glasskĂ€rvor i glassen.đŸ‘đŸ»

đŸ‘»

Bild 3, blodiga rivmÀrken glass:
Ta gasbrĂ€nnaren och brĂ€nn av matknivens Ă€nda och skĂ€r lite ojĂ€mna rivmĂ€rken i glassen. (Jag körde pĂ„ 5st), se till att chokladen hamnar ojĂ€mnt runt om som en hudkant runt sĂ„ret. HĂ€ll sen Ă€tbart blod i sĂ„ren och se till att det hamnar lite utan för. För att fĂ„ lite mer verklighets kĂ€nsla. LĂ€gg in glassen i kylen och lĂ„t den ligga dĂ€r tills det Ă€r dags att Ă€ta dom. Whola nu har du skapat blodiga rivmĂ€rken frĂ„n en varulv pĂ„ glassen.đŸ‘đŸ»

Alla kommer Ă€lska dina glassar pĂ„ halloween, framför allt nĂ€r dom fĂ„r se den gömda överraskningen inuti i glassen nĂ€r dom biter sig igenom.đŸŽƒđŸ‘»đŸŠ

  • 762 visningar

Gillar

Kommentarer

Ausra
Ausra,
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Tack. 😊nouw.com/fikamedhanna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229