Blåbärskaviar/Blåbärspärlor.

Blåbärskaviar/Blåbärspärlor.
Att göra blåbärskaviar är väldigt enkelt och roligt att skapa. Ett perfekt sätt att överaska gästerna med. Detta klassas för molekylär matlagning. Man kan själv välja vilken smak/färg man vill göra kaviaren/pärlorna på.👌🏻

Blåbärskaviar/Blåbärspärlor:
200 gram blåbär (färska/frysta - går bra att ta andra bär)
2 msk honung
1 tsk agar agar
Kall rapsolja / neutral olja
Droppflaska / pipett

Gör så här:
Fyll upp ett stor glas med olja och ställ in i kylen, oljan ska sjunka till: 4-5ºc eller kallare! Häll blåbären i en kastrull och koka upp tills vätskan släpper. Sila blåbären igenom en trådsil/nätsil och tryck ut vätskan tills du får 100 gram (100ml). Blanda ner honungen och låt allt svalna av lite. Tillsätt nu agar agar och rör runt allt väl, häll tillbaka vätskan i kastrullen och koka upp allt. Ta av kastrullen och låt blåbärssaften svalna av lite. Häll nu blåbärssaften i droppflaskan och ta ut glaset med olja från kylen. Droppa ner blåbärssaften i oljan så det skapas små pärlor i glaset som åker ner till botten. Låt nu dropparna ligga kvar i några minuter i glaset. Skölj sen blåbärskaviaren under ljummet vatten och låt allt rinna av ordentligt. Häll sen ut blåbärskaviaren på ett papper så att överflödigt vätska rinner av. Häll sen blåbärskaviaren i glasburkar med lock och ställ in i kylen tills du ska använda dom. Servera och njut.👌🏻

  • 7 674 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229