veganska syltgrottorđŸŒ±

Hej Hej.

NĂ€r det bara regnar och regnar sĂ„ fĂ„r man spendera tiden i köket med min plinga Marie😘SĂ„ vi bakade ett gĂ€ng goda syltgrottor med blĂ„bĂ€r/hallon sylt & hemmagjorda röda vinbĂ€r sylt.đŸ‘ŒđŸ»NĂ€st intill helt perfekta blev dom.

☆P,st har du provat att baka med ramlösa kvarn patisserie? Gör det för du fĂ„r dom perfekta smĂ„kakor med en hĂ€rlig sprödhet & luftighet. Precis som man vill ha dom till kaffrepet.

☆INSTAGRAM: fikamedhanna

☆Veganska syltgrottor ca 60-70st:
200 gram mjölkfritt margarin
1 dl strösocker
2 tsk rÄggade vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
4 1/2 dl ramlösa kvarn patisserie

☆Fyllning:
Valfri sylt som du gillar.

☆Gör sĂ„ hĂ€r:
1. SÀtt ugnen pÄ 175°C och klÀ 2-3 plÄtar med bakplÄtspapper.

2. Arbetet snabbt ihop alla ingredienser till en deg, förhand eller i en matberedare.

3. Varje bit ska vÀga 10 gram. Kör tills du Àr klar och rulla sen till smÄ bollar.

4. LÀgg bollarna pÄ bakplÄtspappret med en bits mellanrum. Mina plÄtar fixar 30 st bollar pÄ varje.

5. Gör ett hÄll i mitten med hjÀlp av ett runt verktyg eller ett rent finger. Fyll hÄllen med sylt nÀstan hela vÀgen upp.

6. GrÀdda i mitten pÄ ugnen i ca 8-10 min, lÄt dom svalna av nÄgot innan du Àter upp dom.

(Om du vill sĂ„ kan du pudra syltgrottorna med lite florsocker). - vill du INTE ha veganska sĂ„ kan du bara byta ut det mjölkfria margarinet till vanligt smör!!đŸ‘ŒđŸ»

  • 254 visningar

Gillar

Kommentarer