đŸŒ±Veganska spök skrĂ€mlanđŸ‘»

SkrĂ€mle degen 20-30 st normal stora:
‱25 gram torrjĂ€st/fĂ€rsk jĂ€st
‱5dl vatten(36-37°C)
‱1/2 dl strösocker
‱1 msk stött kardemumma
‱1/2 tsk salt
‱100 gram mjölkfritt magarin
15 dl vetemjöl special eller vetemjöl
‱1 tsk kanel
‱1 tsk ingefĂ€ra
‱Vitt Ă€tbart pulver vegansk

Gör sÄ hÀr:
1. Vispa ihop jĂ€st, vatten, i bunken tills du fĂ„r ett skum och jĂ€sten har löst upp sig. TillsĂ€tt sen strösocker, kardemumma, kanel, ingefĂ€ra, mjölet och knĂ„da ihop allt i 10 min.

2. TillsĂ€tt saltet, vitt pulver och knĂ„da in det i degen i 4 min, hĂ€ll sen ner smöret i bitar och knĂ„da in allt i degen i 10-15 min.

3. Gör fönstertestet, ta tag i en bit deg och dra ut den till en tunn film. (HĂ„ller den Ă€r den klar), spricker den innan du ser ljus genom sĂ„ Ă€r degen inte klar. FortsĂ€tt knĂ„da degen i 5-10 min till).

4. Dela upp degen i 3 lika stora bitar, lĂ€gg den vita biten Ă„t sidan. Ta en av dom vita bitarna och tillsĂ€tt röd, gul fĂ€rg & knĂ„da in fĂ€rgen tills du fĂ„r din orange deg. Ta sen den sista vita deg & knĂ„da in svart fĂ€rg i den. Degen ska bli mörkgrĂ„ med lite kontrastfĂ€rg brytning.

5Dela upp degbitarna till lika stora bitar & forma sen till bollar. LĂ€gg dom pĂ„ en plĂ„t med bakplĂ„tspapper, men inte dom orange bollarna Ă€n!
(GĂ„ in pĂ„ lĂ€nken & blĂ€ddra lĂ€ngre ner sĂ„ kommer du till steg för steg hur du ska knyta bullen till en pumpa

https://www.fikamedhanna.nu/saftiga-pumpa-kanelbullar-36563675

6. NĂ€r du Ă€r klar med dina pumpor sĂ„ lĂ€gger du dom pĂ„ en plĂ„t med bakplĂ„tspapper. TĂ€ck med plastfolier och lĂ„t den jĂ€sa i 1 timme i rumstemperatur.
7. Under tiden som semlebullarna jĂ€ser sĂ„ sĂ€tt ugnen pĂ„ 225°C grader. 

8. SĂ€tt in semlebullarna i mitten pĂ„ ugnen och grĂ€dda dom i 8-12 min tills dom har fĂ„tt en ljus fĂ€rg. LĂ€gg skrĂ€mlebullarna pĂ„ ett galler och lĂ„t dom svalna av helt.

đŸ‘»Veganska spök skrĂ€mlan....
BjörnbÀr & körsbÀrskrÀm:
‱225 gram frysta/fĂ€rska björnbĂ€r
‱225 gram frysta/fĂ€rska körsbĂ€rs
‱4 dl vatten
‱1 1/2 dl strösocker
‱2-3 msk majsstĂ€rkelse

Gör sÄ hÀr:
1. HĂ€ll ner bĂ€ren, strösocker, vatten i en kastrull & lĂ„t det koka upp tills bĂ€ren blir mjuka. Ta en stavmixer/blĂ€nder & mixa till en slĂ€tt pure, hĂ€ll tbx ner i kastrullen & tillsĂ€tt majsstĂ€rkelse.

2. LĂ„t puren koka upp pĂ„ medelvĂ€rme under vispning tills du fĂ„r en lagom tjock krĂ€m. (Som du köper i affĂ€rer). HĂ€ll krĂ€men igenom en trĂ„dsil & arbeta med en slickepott tills du fĂ„r bort alla frön & klumpar frĂ„n majsstĂ€rkelse ner i en skĂ„l. LĂ„t krĂ€men svalna i rumstemperatur.

3. SkĂ€r sen ett lagom stort runt lock pĂ„ toppen av spök  skrĂ€mlebullarnaGröpa ur skrĂ€mlebullarna & fyll dom nĂ€stan hela vĂ€gen upp med krĂ€men. StĂ€ll dom pĂ„ en bricka & stĂ€ll Ă„t sidan.
đŸ‘»

Vegansk vaniljgrĂ€dde med smak av citron:
‱5 dl vegansk grĂ€dde (ta din favorit)
‱1 msk vaniljsocker
‱2-3 msk citronsaft
‱1 tsk florsocker
‱1 tsk vit sirap
‱1 tyll + spritspĂ„se

Dekoration:
‱Socker ögon (veganska)
‱Florsocker

Gör sÄ hÀr:
1. Blanda samman alla ingredienser till grĂ€dden i en skĂ„l & vispa tills du fĂ„r mjuka & fasta toppar. Fyll spritspĂ„sen & gör den redo.

2. Spritsa ut grĂ€dden uppe pĂ„ dina skrĂ€mle spöken & sĂ€tt pĂ„ ögonen. SĂ€tt tillbaka locket & sikta med florsockret & servera dina fika sugna monster gĂ€ster.

đŸŒ±Ă„ven skrĂ€mle spöken kan grĂ„tađŸ‘»

  • 124 visningar

Gillar

Kommentarer

HandlaSmart
HandlaSmart,

Vilket kul bakverk. Bra idĂ©! 😊


nouw.com/handlasmart