đŸŒ±Veganska brimstone buns.

GodkvÀll..
Tittade tbx pÄ mina bakverk i Instagram & kom ihÄg att jag bakade ett gÀng:
Leopard frallor för 1 Ă„rsen! Vi Ă€r inte lĂ„ngt i frĂ„n Halloween, sĂ„ jag tĂ€nkte smygstarta med lite bakverk & desserter m.m som kan passa. Men denna gĂ„ngen vill jag inte göra bröd utan det ska vara ett gĂ€ng saftiga, fluffiga bullar som Ă€r fyllda med kanelbulle fyllning. Dom ska se ut som svavel stenar/lava som har stelnat under vulkanens utbrott. Hur spĂ€nnande lĂ„ter inte dessa? VĂ€nta tills du fĂ„r se hur vackra dom blir i fĂ€rgen & fĂ„r en trovĂ€rdig form & fĂ€rg ocksĂ„. Vem skulle inte vilja Ă€ta svavel bullar med kanelbulle fyllning inuti??🌋

🌟Jag skapar mina egna recept pĂ„ det jag bakar🌟

☆Bulldegen ca 40 st:
‱400 gram varmt vatten
‱25 gram jĂ€st
‱150 gram mjölkfritt margarin
‱30 gram kokossocker
‱10 gram malen kardemumma
‱10 gram vaniljsocker
‱8 gram salt
‱620 gram vetemjöl
‱Röd pastafĂ€rg/karamellfĂ€rg/pulverfĂ€rg

‱

☆Fyllning:
‱
60 gram rumstempererat mjölkfritt margarin
‱10 gram kanel
‱30 gram kokossocker

☆Gör sĂ„ hĂ€r, fyllning:
1. Blanda ihop alla ingredienser i en skÄl till en jÀmn smet/fyllning.

‱

☆Topping/Smeten:
‱10 gram jĂ€st
‱300 gram varmt vatten
‱138 gram rismjöl
‱14 gram olja
‱10 gram kokossocker
‱4 gram salt
‱4 gram kakao
‱Svart pastafĂ€rg/karamellfĂ€rg/pulverfĂ€rg

☆Gör sĂ„ hĂ€r, topping/smet:
1. Blanda ihop fyllningen nÀr det Àr 5 min kvar pÄ jÀsningen pÄ bullarna. Blanda ihop alla ingredienser utan fÀrgen i en skÄl, tillsÀtt den svarta fÀrgen & blanda tills du fÄr en svart smet som Àr lagom rinniga.

‱

☆Gör sĂ„ hĂ€r, bulldegen:
1.
Blanda ihop alla ingredienser utan saltet i bakmaskinen & knÄda degen i 5 min. TillsÀtt saltet & nÄgra droppar röd fÀrg. (Degen ska bli knall röd) knÄda degen ytligare i 10 min, mjöla bakbordet lite lÀtt & hÀll ut degen pÄ bordet. Dela upp degen i 40 st lika stora bitar & kavla ut dom till tunna plÀttar.

2. Ta nu fyllningen och bre pÄ ett lager pÄ plÀttarna och nyp ihop Àndarna till runda bollar. LÀgg dom pÄ plÄtar med bakplÄtspapper & tÀck över med plastfolier. LÄt bollarna jÀsa till dubbla storlek i 1-2 timmar.

3. LÀgg lagom mycket smet/topping pÄ toppen av varje bulle och jÀmna ut. Se till att du tÀcker hela bullen med smet, det gör inget om det smalas en ring runt bullen med smet. LÄt smeten/fyllningen stelna i 15 min i rumstemperatur innan det Àr dags att grÀdda bullarna.

4. Under tiden sÀtter du ugnen pÄ 225°C. SÀtt in plÄten i mitten pÄ ugnen och grÀdda bullarna i 10 min. LÄt svavel bullarna svalna av helt pÄ plÄten innan du tar i dom, tar bort den överflödiga kanten/ringen runt bullarnas kant i botten. Servera dina otroligt vackra svavel bullar till gÀsterna och lÄt dom tappa hackan av förvÄning..

🌾Lycka Till Nu🌾

Trolleri med fyllningen: Som ni ser sÄ Àr inte fyllningen dÀr. Men det Àr den, den har smÀlt sig in i bullen under jÀsningen & grÀddningen. SÄ nÀr du biter i bullen sÄ smaker den verkligen som en kanelbulle!

Vill du att fyllningen ska finnas kvar, dĂ„ fĂ„r man frysa smĂ„ kulor av fyllningen. Sen lĂ€gger du varje kula pĂ„ plĂ€ttarna och gör en boll. Whola! SĂ„ gottđŸ‘ŒđŸ»

  • 7 036 visningar

Gillar

Kommentarer

SÄ hÀftiga! Har testat leopardkakor pÄ en babyshower och de gjorde succé. Nu mÄste jag testa dessa nÄgon gÄng, sÄ detta receptet sparar jag

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
missnaily
missnaily,

Dessa Àr sÄ hÀftiga!

nouw.com/missnaily