Vegansk passionsfrukt, citron paj med marĂ€ng.đŸŒ±

Hej Hej!
Har du ocksÄ haft ett sug pÄ nÄgot sött & surt?? Men samtidigt kÀnner att du ÀndÄ inte vill bli mÀtt pÄ det? Sen vill man inte heller baka nÄgot som blir för mycket av heller. För man vill ju bara ha en liten mums bit av allt, ja du vet en hÀrligt aptitretare efter maten!

Passionsfruktgelé:
1 dl passionsfrukt fÀrsk/tinad
1/2 dl vatten
2 tsk socker
1/2 tsk agar agar
1 tsk silikonfrom (Tourbillon 9 spiral)

Gör sÄ hÀr:
1.
Koka upp passionsfrukten, vatten, strösocker, agar agar i 3-5 min och sila sen av kÀrnorna i sÄskana/skÄl.

2.
LÀgg silikonformen pÄ en skÀrbrÀda/bricka och fyll den med passionsfruktgelén.

3. StÀll formen Ät sidan sÄ att den fÄr svalna av helt och stelna till sig.

➰

Lemon curd:
1 dl citronsaft (1-2 citroner)
1 msk majsstÀrkelse
1 dl störsocker
50 gram bak margarin (vegansk)
1 spritspÄse

Gör sÄ hÀr:
1.
VÀrm citronerna i 30 sek i mikron och rulla den liten pÄ skÀrbrÀdan.

2. SkÀr citronerna och klÀm ut citronsaften i ett mÄtt och hÀll sen ner i en kastrull.

3. TillsÀtt sen störsocker, majsstÀrkelse och vispa ihop allt tills det inte blir nÄgra klumpar.

4. LÄt allt sjuda pÄ medelhög vÀrme i 5 min och vispa under tiden sÄ att curden inte brÀnns vid.

5. Ta kastrullen frÄn plattan och tillsÀtt margarinet, vispa/rör tills det har smÀlt och curden har blivit slÀt. Fyll upp spritspÄsen och stÀll Ät sidan för svallning och sen in i kylen.

➰


Havresmulor:
50 gram bak margarin (vegansk)
1/2 dl strösocker
2 msk muscovadosocker
1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1 stavmixer/matberedare

Gör sÄ hÀr:
1. Börja med att sÀtta ugnen pÄ 200°C grader och klÀ en plÄt med bakplÄtspapper.

2. SmÀlt smöret i mikron eller pÄ spisen och stÀll Ät sidan för att svalna av nÄgot.

3. HÀll ner strösocker, havregryn, vaniljsocker, muscovadosocker och vetemjöl i en bunke/djup behÄllare.

4. Ta stavmixern/matberedare och mixa tills havregrynen har blivit i smÄ bitar.

5. TillsÀtt det smÀlta smöret och blanda runt tills du har fÄtt en smulig deg.

6. Bre ut allt pÄ plÄten med bakplÄtspapper och grÀdda i mitten pÄ ugnen i 8-10min tills dom har fÄtt en fin ljus brun fÀrg.

7. HÀll över havresmulorna i en skÄl och stÀll Ät sidan.

➰

Vegansk marÀng:
1/2 dl kikÀrtsspad
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk citronsaft
1 spritspÄse + en liten rund tyll

Gör sÄ hÀr:
1.
Börja med att sÀtta ugnen pÄ 100°C grader och klÀ en plÄt med bakplÄtspapper.

2. Sila av spadet frÄn kikÀrtorna ner i en skÄl och vispa det till ett skum.

3. TillsÀtt vaniljsocker, citronsaft och vispa tills allt har blandat sig.

4. TillsÀtt lite strösocker i taget och fortsÀtt vispa tills du har fÄtt en fast marÀng. (Spara en klick marÀng) Fyll spritspÄsen och spritsa ut smÄ smÄ / lite större marÀnger pÄ plÄten.

5. StÀll in plÄten i mitten pÄ ugnen och grÀdda marÀngerna i 20-40 min. StÀng av ugnen och lÄt marÀngerna torka i ugnen i ytligare i 10-20 min till.

Dags för montering...
1. LÀgg en klick marÀng pÄ mitten av assietterna och tryck sen ut klicken med glasets botten.

2. Ta fram en gasbrÀnnare och brÀnn uppepÄ marÀngen tills den har fÄtt en fin fÀrg.

3. Ta fram skÄlen med havresmulor och smula den lite extra mycket. Strö över en klick med smulor uppepÄ marÀngen, se till att den inte tÀcker all marÀng.

4. Ta ut passionsfruktgelén frÄn silikonformen och lÀgg den uppepÄ havresmulorna. Spritsa sen ut smÄ toppar med lemon curden tills du kÀnner dig nöjd. FortsÀtt sen att toppa med nÄgra smÄ marÀnger, servera dina dessert sugna gÀster pÄ en riktigt aptitretare efter maten.

🌾Lycka Till🌾
Ha en hÀrlig dag i solen, kram kram!

P,st..

💕Följ gĂ€rna mig pĂ„ Instagram, Facebook, Nouw: @Fikamedhanna.

  • 136 visningar

Gillar

Kommentarer

sofieliden
sofieliden,
Åh sĂ„ fint 😍😍
nouw.com/sofieliden
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Tack sĂ„ mkt đŸ„°
nouw.com/fikamedhanna