Vegansk pĂ€ronpaj dessert!đŸŒ±

Hej Hej!
TĂ€nk vad mycket man kan skapa med att komma pĂ„ nĂ„got helt nytt. Idag blev jag riktigt sugen pĂ„ en pĂ€ronpaj med vaniljsĂ„s. Men inte pĂ„ nĂ„gon helt vanlig pĂ€ronpaj utan pĂ„ mitt sĂ€tt och som blir sĂ„ mkt roligare att bjuda gĂ€sterna pĂ„. BĂ€st av allt du kan Ă€ven göra denna dessert vegansk ocksĂ„, för hĂ€r kommer receptet.đŸŒ±

PĂ€ronkaviar:
100 ml pÀronjuice
1 gram agar agar (finns i mataffÀren)
Kall neutral olja
Grön pulverfÀrg (vegansk)
Pipflaska

Gör sÄ hÀr:
1. Kyl ner oljan i ett stor dricksglas i kylen eller i frysen tills den nÄr en temperatur pÄ 4-5°C grader.

2. Koka upp pÀronjuice, agar agar och pulverfÀrg i en kastrull. Vispa under kokning i 2-3 min, stÀll Ät sidan och lÄt vÀtskan svalna av nÄgot. Fyll upp pipflaskan med pÀronjuice.

3. Ta fram glaset med oljan, droppa pÀronjuicen i oljan sÄ att du fÄr smÄ pÀrlor.

4. LÄt pÀrlorna ligga kvar i oljan i nÄgra minuter. Skölj pÀronkaviaren i en sil under kallt vatten, lÄt vattnet rinna av ordentligt innan du hÀller ut kaviaren pÄ ett hushÄllspapper.

5. Torka pÀronkaviaren lite lÀtt och hÀll över till en tÀtslutande burk. StÀll in burken med kaviaren in i kylen tills du ska anvÀnda den.

Vaniljskum:
270 ml sojamjölk
1 vaniljstÄng
3 tsk vaniljsocker
3 gram lecithin de soy (finns att köpa hos: werners gourmetservice)
Stavmixer

Gör sÄ hÀr:
1. Dela vaniljstÄngen pÄ mitten och skrapa ut fröna, lÀgg allt i en kastrull med mjölken och vaniljsocker. Koka upp allt i 3-4 min och plocka ut vaniljstÄngen.

2. HÀll upp vÀtskan i en stor skÄl och stÀll Ät sidan för svallning.

3. TillsÀtt lecithin de soy och blanda allt med en stavmixer. Luta skÄlen sÄ att du fÄr ner all vÀtska till ena sidan. Kör med full effekt med stavmixern sÄ att du fÄr massa skum pÄ den andra sidan. StÀll Ät sidan tills vidare.

Smulor:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 gram mjölkfritt margarin (bakning)

Gör sÄ hÀr:
1. Börja med att sÀtta ugnen pÄ 200°C grader och klÀ en plÄt med bakplÄtspapper.

2. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg, smula sen ut allt pÄ plÄten och grÀdda i mitten pÄ ugnen i 10-15 min tills smulorna har fÄtt en ljusbrun fÀrg.

3. Smula sen ner smulorna för hand ner i en skÄl och stÀll Ät sidan för svallning.

Dags för montering:
1. Ta fram sÄ mÄnga assietter/skÄlar du behöver, lÀgg upp en snygg hög med smulor i mitten pÄ assietten/skÄlen. Toppa sen med pÀronkaviar pÄ smulhögen och lÀgg 1-2 skedar med vaniljskum pÄ nÀstan allt. Dekorera med en kvist citronmeliss blad, servera dina gÀster och njut av den nya varianten pÄ pÀronpaj.


💕Följ gĂ€rna mig pĂ„ Instagram, Facebook, Nouw: @Fikamedhanna
đŸŒ±SjĂ€lvklart kommer jag följa dig ocksĂ„.

Ha en mysig 1 maj!
Kram kram
đŸŒ·

  • 164 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229