Varm saffran choklad med marshmallows & kanel.

Hej Hej!
Snart är julen här och man längtar så mycket efter snön. När man julbakar så känns det som att första advent är redan på söndag. Idag känner jag mig så frusen, då passade jag på att göra varm saffran choklad med vit choklad. Toppat med marshmallows och kanel så gudomligt gott och det smakar lite som lussekatter.

🌟

För dig:
Gör glutenfri - välj andra marshmallows som är glutenfria.
Gör laktosfri - välja valfri laktosfri choklad.
Gör laktosfri - välj valfri laktosfri mjölk.

Varm saffran choklad med marshmallows & kanel, 4 koppar:
10 dl mjölk
110 gram vit choklad knappar/hackad vit choklad
1 msk brun farin strö
1 msk strösocker
1 tsk kakao
1 g saffran (2 kuvert)

Gör så här:
Ta fram en stor kastrull och en handvisp, häll ner mjölken, chokladen, brun farin strö, kakao, strösocker, saffran och vispa ihop allt. Värm chokladen på lagom hög värme och vispa under tiden så att chokladen inte bränner fast i botten på kastrullen. När chokladen har smält helt då är den varma chokladen redo för att hällas upp i koppar/glas som tål värme. (Spara 1-2 cm från kanten)

🌟

Garnering:
1 burk med kanel
200 gram marshmallows
1 påse med hel stjärnanis

Gör så här:
Ta lagom mycket med marshmallows och häll uppe på den varma saffran chokladen. Strö sen på med kanel så det känns lagom för dig. Avsluta med en hel stjärnanis och servera din koppar/glas och njut av den härliga varma saffran chokladen. Passar perfekt innan julen eller under hela julen, framför allt på julaftonen.🎄

  • 1 838 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229