Vanilj & Choklad Sockerkaka

​Kunde inte bestämma mig om jag skulle göra vanilj eller choklad. Så det fick bli både och i samma form.

Ingredienser:
4 st ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
250 gram smör
0,5 dl vatten
4 msk kakao till halva smeten.

Gör så här:
1. Smörj och bröa en stor hålform. Ställ ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Vispa äggen och sockret ljust och luftigt.
4. Blanda vetemjölet och bakpulvret, sikta ner i smeten.
5. Häll i smöret och vispa. Alternativt varva mjölblaningen med det smälta smöret, om det blir trögt att vispa.
6. Tillsätt 0,5 dl vatten och vispa samman.
7. Häll över halva smeten i en annan bunke och tillsätt kakaon o vispa.
8. Ta bunkarna och häll i formen samtidigt i varsin ända tills smeten är sluten och placera mitt i ugnen, ca 40 min (OBS! Tiden varierar från ugn till ugn). Kakan är färdig när inget fastnar på stickan och den släpper ifrån kanterna. Lycka Till!!

  • 22 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229