Trettondagsafton - Pizzakkväll.

Godkväll!
Lugnet före stormen innan skolan drar igång. Då passar det perfekt med hemmagjord pizza med massa god topping på. En pizza med luftiga och frasiga kanter är det bästa som finns!😄

Vad åt ni för gott idag??🍽

Perfekta Pizza Receptet, 4-6 Portioner:
500 Gram Vatten (35-37 Grader)
15 Gram Salt
10 Gram Torr/Färskjäst
20 Gram Olivolja
425 Gram Vetemjöl
425 Gram Vetemjöl Special

Gör Så Här:
Häll Upp Vattnet I En Stor Bunke Och Tillsätt Saltet, Rör Om Ordentligt Så Saltet Löser Upp Sig Helt. Tillsätt Sen Olivoljan Och Rör Ut Det Så Det Sprider Ut Sig I Vattnet. Blanda Sen Ner Jästen Och Se Till Att Den Löser Upp Sig Helt. Häll Sen Ner All Mjöl Och Arbeta Degen För Hand Eller I Köksassistenten. Knåda Pizzadegen I 15-20 Min, Så Den Blir Mjuk, Elastisk Och Släpper Från Kanterna Eller I Bordet. (Du Ska Kunna Ta I Degen Utan Att Bli Kladdig Om Händerna).
• Arbetar Du Degen För Hand: Forma Degen Till En Boll Och Bädda In Den I En Fuktig Bakhandduk.
• Arbetar Du Degen I Köksassistenten: Täck Över Bunken Ordentligt Med Plastfolier. Låt Nu Degen Få Jäsa I 1 Timmar I Rumstemperatur!

Efter Att Degen/Degarna Har Fått Vila I 1 Timme Så Är Det Dags Att Göra Pizzabollar. Bollarna Ska Väga Mellan 200-250 Gram, Om Man Vill Ha Normal Stora. (Äter Ni Olika Mycket Eller Har Mindre Barn, Så Är Det Bara Väga Upp Olika Portioner På Degen). Ta Fram En Plåt Med Bakplåtspapper/Stor Ugnsform, Strö På Med Lite Mjöl. Lägg Ut Varje Pizzaboll På Plåten/Ugnsformen Med 4-6 Cm Mellan Rum. Va Noga Med Att Täcka Över Med Plastfolier Över Plåten/Ugnsformen. Se Till Att Du Tätar Ordentligt För Vi Vill Inte Släppa In Nån Luft Till Pizzabollarna. Ta Nu En Fuktig Kökshandduk Och Lägg Över Plåten/Ugnsformen Och Låt Pizzabollarna Vila/Jäsa I Rumstemperatur I 2-8 Timmar. Här Kan Du Välja Själv Hur Länge Du Vill Att Degen Ska Jäsa.

Pst... När Det Är 1-2 Tim Kvar På Jäsningen, Så Sätt Ugnen På Maxtemperatur. 250-280°C Grader, Det Gäller Även För Varmluftsugn.

Pizzasten:
När Du Använder Pizzasten, Lägg Den På Gallret I Mitten På Ugnen När Den Är Kall. Sätt På Ugnen På Maxtemperatur 250-280°C Grader, Det Gäller Även För Varmluftsugnar. Pizzasten Måste Bli Riktigt Varm Innan Man Kan Använda Den.

Plåten:
När Du Använder En Vanlig Plåt, Ställ In Den Mitten På Ugnen När Den Är Kall. Sätt På Ugnen På Maxtemperatur 250-280°C Grader, Det Gäller Även För Varmluftsugnar. Plåten Måste Bli Riktigt Varm Innan Man Kan Använda Den. (Plåten Ger Nästan Samma Effekt Som En Baksten).

4 timmar senare!

Arbeta Ut Pizzabollarna:
Tyvärr Har Jag Ingen Film, Eller Bilder Hur Jag Jobbar Ut Mina Pizzabollar Till Pizzor. Men Det Finns Massor Av Videon På Youtube Som Du Kan Kolla In. Eller Så Går Du Till Din Pizzeria Och Ser Hur Dom Gör. Jag Har Gjort Både Grejerna Och Provat Vad Som Funkar Bäst. Denna Pizzadegen Är Den Mest Lättarbetade Deg Jag Har Haft. Den Går Inte Sönder Och Den Formar Sig Precis Som Man Vill Ha Den. Bäst Av Allt Är, Man Behöver Inte Jobba Till Några Pizzakanter. Här Formar Man Till En Rund Och Tun Pizzadeg. Klart! P,St Snart Flyttar Vi Till Huset, Då Lovar Jag Att Det Kommer Många Pizza Videon!

Baka Pizza:
Ta Fram Så Många Bakplåtspapper Du Behöver, Lägg Pizzadegen På Bakplåtspappret. Lägg På Önskad Ingredienser På Pizzorna. Ta Pizzaspaden/Eller Lyfta I Pappret Och Skjut/Lägg In Pizzan Som Ligger Bakplåtspappret In På Pizzasten/Plåten. Grädda Pizzan I 5-15min. Alla Ugnar Är Olika Och Grädda Olika Länge. Så Ha Koll På Din Pizza För Det Går Väldigt Fort. Ta Ut Pizzan Och Flytta Över Till En Tallrik, Låt Pizzan Svalna Av Lite Och Skär Upp Och Njut Av Världens Godaste Och Perfekta Pizza.

  • 591 visningar

Gillar

Kommentarer

itismadeby
itismadeby,
Ohhh nu blev jag sugen på pizza - kanske det är det jag ska göra mig en ikväll - egen hemmagjord pizza *Ler*
nouw.com/itismadeby
IP: 82.99.3.229