Toscakaka!

Hej Hej..

#måndag igen och en ny vecka. Vi fortsätter med bakandet, har en sambo som älskar toscakaka och man själv tål inte äta kakan. Så vad gör man inte för sin kärlek!😘👌🏻

Bakdrottningen:
Vem tänker jag på??
Jag har hennes böcker och älskar hennes recept. Idag åkte en av hennes böcker fram, ja man bakar ju inte toscakaka så ofta och kan inte receptet i huvudet. Så då behöver man extra hjälp från bakdrottningen: Birgitta Rasmusson👌🏻

Toscakaka:
100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl grädde

Glasyr:
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
ca 50 g mandelspån

Gör så här:
Smörj och bröa en rund form med löstagbar
kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, först försiktigt och sedan lite snabbare. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, smöret och grädden till äggpöset medan vispen går på låg hastighet.
Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 20-25 min.
Förbered under tiden glasyren genom att blanda smör, socker, vetemjöl, mjölk och mandelspån i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Ta ut kakan och bred glasyren på toppen. Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda ytterligare 15 min eller tills den fått färg. Låt toscakakan svalna av och servera sen dina gäster på en härlig fika.👌🏻

Tagga en person som du vill bjuda på toscakaka bit??😋🍰

  • 988 visningar

Gillar

Kommentarer