Tekakor

Tekakor vem älskar inte dom? Så himla lätta att göra också, man kan även baka hur många man vill utan att dom ska ta slut för fort.
Tekakor hur många vill du göra? Stora/mittemellan/små? Det av gör bara du hur många det ska bli.

Denna degen räcker till 20st normal stora tekakor.
Du behöver:

50 g torrjäst
5 dl mjölk 45grader
150 gram smör
1 äggula
2 msk honung
1 tsk salt
13-14 dl vetemjöl

Gör så här:
Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölken till 45grader. Häll torrjästen med mjöl i en bunke och blanda runt, tillsätt mjölkbladningen och blanda runt väl. Blanda ner äggula, honung och salt. Rör ner mjölet lite i taget och arbeta degen för hand i 10min eller kraftigt med maskin i 5 min. Låt degen jäsa i 45 minuter. Knåda degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar eller efter storleken du har valt. Jag brukar väga degbitarna så dom väger lika mkt och forma till bollar. Låt jäsa i 5 min innan du kavlar ut dem till jämna kakor. Placera sex kakor på varje plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Låt jäsa i 40 min under duk. Grädda i 250 gr i ca 7-10min alla ugnar är olika. Låt dom svalna av och sen är det bara att äta.

  • 7 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229