Tårtbotten 3-lika delar!

Tårtbotten 3-lika delar, som man säger lika delar ägg, mjöl och socker i lika stora glas. (Jag ska visa och förklara!)

Knäck äggen i ett glas och häll upp lika mycket strösocker i ett annan glas. Det ska vara samma mängd som det är i glaset med äggen. Ta sista glaset och fyll upp med hälften av vetemjölet och hälften av potatismjölet så det blir lika mycket som dom andra glasen. Häll sen vaniljsocker, bakpulver i glaset med mjölet och potatismjölet!
Första bilden visar⤴️

Antal ägg som du behöver efter storleken på bakformen:
2 ägg = 18 cm diameter
3 ägg = 20 cm diameter
4-5 ägg = 24 cm diameter
5-6 ägg = 26 cm diameter


Bakpulver som du behöver till äggmängden:
1 tsk = 2-3 ägg
1 1/2 tsk = 4-5 ägg
2 tsk = 6 ägg


Vaniljsocker som du behöver till äggmängden:
2 tsk = 2-3 ägg
3 tsk = 4-5 ägg
4 tsk = 6 ägg


Gräddningstid, längst ner i ugnen:
20 min = 2 ägg
25-30 min = 3-4 ägg
35-40 min = 5-6 ägg
45-50 min = 7-8 ägg

Sätta ugnen på 175° grader

Tänk På Detta: Tiderna kan variera beroende på vilken ugn man har hemma. Öppna inte ugnsluckan under dom första 20min. För då sjunker tårtbotten ihop. Ta en sticka och känn i mitten på kakan för att se om den är klar. Är stickan helt torr så är den färdig gräddad! Skulle stickan vara lite kladdig så behövs det några minuter till.

Häll strösocker och ägg i en bunke⤴️

Vispa så det blir riktigt fluffigt och poröst⤴️

Sikta sen ner glaset med torr ingredienserna i äggblandningen⤴️

Vispa snabbt ihop allt eller vänd runt med en slickepott⤴️

Fyll formen med smeten och ställ in formen längst ner på ugnen och grädda i 40-50min. (Alla ugnar är olika och gräddar olika tider). Testa med en provsticka, är stickan torr så är tårtbotten färdig gräddad. Ta ut den från ugnen och låt tårtbotten svalna av innan du tar ut den från formen.⤴️

Nästa gång lägger jag upp en bild på min tårtbotten när den är klar!
😁

Lycka Till Nu

  • 364 visningar

Gillar

Kommentarer