Syr in väninnans bröllopsklänning!

Godkväll!
För några veckor sen hjälpa jag min vännina att pröva sina bröllopsklänning. Tyvärr så var den alldeles för stor över brösten och det behövdes sy in en bra bit. Så min vännina ville att jag skulle fixa det åt henne. Självklart ställer man upp för sina vänner❤️. Jag har aldrig sytt in en bröllopsklänning. Så detta kommer blir en spännande utmaning för mig.

Idag vart det dags, solen skiner och det är 25+.
Lite nervös är man allt, men detta ska nog bli bra. Så min sambo och barnen fick åka till farmor/farfar i några timmar. Min väninnan dyker upp här vid kl 13.00 med klänningen. Vi börjar med att ta det lugnt och gå igenom vad som ska göras med klänningen. Sen tog min vännina på sig klänningen för jag behövde markera visa punkter och hur mycket man behövde sy in på klänningen. Hahaha vi är barndomsvänner och haft en underbar och rolig uppväxt tillsammans. Än idag kan vi ha lika roligt och skratta åt allt. Bästa är när vi kan prata om gamla minnen. Sen var det dags att börja sprätta i klänningen, hahaha det kändes nästan som man var på operation. Det va verkligen fokus på vad man skulle göra. Timmarna rullar på och skratten slutar aldrig, hahaha visa stunder försvann man helt in i en djup fokus. Idag fick vi en riktigt varm dag och prova bröllopsklänning och sitta sy en varm dag är inte så roligt. Men vad gör man inte för att bli klar. Sen fick det bli en liten paus med mat i magen så vi orkade med sista timmarna. Visa ställen på klänningen fick man sy för hand, men det funkade det också. Sen är det inte lätt att sitta med en stor bröllopsklänning och sy för det är ju inte en tygbit man ha koll på. Hahaha..

*Mitt tips: Det är en utmaningen att sy in en bröllopsklänning och känner man att man inte fixar det. Så låt bli, för det blir väldigt dyrt om man gör fel. Så gå till ett proffs om du inte känner nån som vet hur man ska göra!*

6 timmar senare.
Tur i otur, när jag kör sista biten med symaskinen och fäster tråden så hör vi hur det smälter till. Pang så gick nålen av, men som tur är så hann jag att sy klart klänningen. Oturen är att det va min ända nål för tyget man syr. Så imorgon blir det att köpa nya synålar, för annars så blir det svårt att sy klart min klänning. Jag ber min vännina att prova klänningen för att se att den sitter bra och jag inte behöver ändra på något.

Äntligen:
Whaooo, bröllopsklänningen sitter perfekt och den är redo för att användas om 3 veckor. Bäst av allt är att väninnan blev överlycklig när man lyckades sy in bröllopsklänningen åt henne. Det värmer extra mycket i hjärtat❤️Sen blev jag grymt stolt över mig själv att man klarade denna utmaningen idag. Så det fick bli extra mysig stund med familjen🌸

Snart dags för sängen.
Efter en lång och spännande dag så är det snart dags för att sova. Ännu en helg som sprang förbi, så i morgon är det måndag igen och en ny spännande vecka väntar!

Godnatt!

  • 1 379 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229