Surdegsstarten dag 3.

Som ni ser är den väldigt aktiv och jäser på för fullt och bubblar på. Så snart är det daga att använda lite av surdegsstartaren så man får mera plats i burken😁 När man har använt lite av surdegsstarten så kommer vi att mata den igen!🤗

När du har använt lite av surdegsstarten så ska du mata den igen. Sen är det bara att köra på tills du känner att den fortfarande doftar bra och när du vänder och vrider på burken så ska du se att surdegsstarten rör på sig. 🤗

Mata surdegsstart dag 3:
1 dl ljummet vatten
1 dl vetemjöl

Gör så här:
Blanda ner allt i burken och ta fram en gaffel. Rör runt så att allt blandar sig, sätt på locket och ställ in den i kylen igen. 🤗 Sen är det bara att fortsätta att mata den varje dag. Mata inte surdegsstarten innan du ska använda det. Utan gör det sen efteråt om du inte har tänkt att baka dagen efter. Testa också att vicka försiktigt på burken i mellan åt. Börjar den nästan att röra av sig själv kan du fortsätta att mata den och baka surdegsbröd eller surdegsbullar. Men skulle det inte hända något eller att det börjar lukta mögel. Så är det bara att slänga den och börja om från början igen. Jag körde min surdegsstart i 5 dagar och nu har man använt allt. Nästa gång blir det att göra en ny. 😁

  • 100 visningar

Gillar

Kommentarer