Surdegsstart med russin dag 6.

Godkväll i vintermörkret.
Nu är vi inne på dag 6 och nu är surdegsstarten med russin äntligen klar. Den luktar och ser helt perfekt ut, mer nöjd än så här kan man inte bli.

Nu kan du välja två allternativ:
1,
baka ut din surdegsstart, spara gärna lite i botten och mata den som vi gjorde dag 1.
2, förvara den färdiga surdegsstarten i kylskåpet med tättslutande lock. Mata den sen en gång i veckan med 2 msk mjöl + 0,5 dl vatten.

Vad vill jag göra?
Bra fråga, har inte riktigt bestämt mig än. Antigen ställer jag den i kylen och bakar ut den i morgon. Eller så blir det ett snabbt ryck och sätter ihop en deg redan ikväll. Så får den stå och jäsa till sig och så bakar man ut den i morgon. Hmm? Ja, ni får helt enkelt vänta och se hur jag ska göra. Ha en trevlig kväll så länge!

  • 167 visningar

Gillar

Kommentarer