Starta en surdeg, dag 5.

Efter 5 dagen ser min surdeg ut så här, helt perfekt och lever för fullt. Jag tittade till min surdeg redan kl 06 på morgonen, passade på att mata den med (2 dl rågmjöl + 1 dl ljummet vatten). Blandade ordentligt och ställde tillbaka den på samma ställe. Över kylen som den har fått stått alla 5 dagarna och jäst på. Låt din surdeg stå rumstemperatur i minst 5 timmar innan du ställer in den i kylen.

🔸

Tyvärr inget bakande idag med surdegen..
Igår upptäckte jag trevlig ohyra i min mjölpåse + fick slänga typ allt i mitt skafferi och köra storstädning. *Suck* så det är bara bita i det sura äpplet och ta nya tag. Så imorgon ska jag handla allt man behöver igen, när man inte kan baka gör en riktigt sur! Hahaha.. Nä jag skoja bara, blir bara rastlös när man får idéer eller när man blir sugen på något gott.

🔸

Fick finbesök här på dagen av en geting när jag skulle kolla min surdeg. Va väldigt trött och tänkte inte så mkt när jag öppnade min surdeg. Helt plötsligt satt det en geting på burkens kant, precis när jag skulle stänga locket så upptäckte jag den. *Så det kunde ha blivit lite extra sting i surdegen* hahaha.. Bjuder på lite bilder på gästen som ville titta till min surdeg.🐝

🐝Getingen..
När jag hade tagit några bilder så släppte jag ut den igen. Så getingen kunde fortsätta med det h*n gjorde med innan den kom till mig. Ha en trevlig kväll, så tar vi surdegsbakning i morgon istället.👌🏻

  • 773 visningar

Gillar

Kommentarer