Starta en surdeg, dag 4.

Godkväll..
Vilken lång sömnlös natt man fick.
Varför vara nervös när man gör en surdegsstart? Jo, det ska jag säga dig. Från dag 1-2 så känns allt bra, men när det blir dag 3-4 då kan allt hända. Antigen så har du en surdegstart eller så har du inte det. Då är det bara att slänga allt och börja om igen, detta steget kan du hålla på med i evigheter tills du ha lyckas. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har misslyckas. Så jag gjorde bara ”snabb surdeg - poolish” för där har jag aldrig misslyckas med + där kan man välja om det ska ta 3 timmar eller 1 dygn bara.🌸Fråga Till Dig🌸
Hur går det för dig med surdegen??

Bubblor bubblor..
Ja som ni ser är det inte jätte stora bubblor, det är många små istället och det ser väldigt lovande ut. Kan även se att min surdeg lever *jippi*.

Nu öppnar vi locket..
Whola, min surdeg lever och den bubblar på som den ska, även om det är små bubblor *jippi*. Min surdeg har klarat dag 4 med att jag mattande den igår. Så nu ska jag bara ta en sked och röra om allt. Sen ska surdeg tillbaka till sin plats och fortsätta att bubbla på tills i morgon.

Titta..
Som ni ser så har det blivit större bubblor, för i morgon ska vi ta lite av surdegen och baka bröd & pizza. Sen ska vi mata den och ställa surdegen i kylen, där kommer den få stå så länge det bara går. Sjävklart kommer vi mata den 1-2 dagar i veckan.

  • 682 visningar

Gillar

Kommentarer