Starta en surdeg, dag 2.

Godförmiddag..
Dags och titta till min surdeg, efter ett dygn bubblande. Jag ställde min surdeg över kylen och där trivdes den bra. Tänk på att alla surdegsstart ser olika ut och att temperaturen i rummet skiljer väldigt mycket. Så var inte orolig om din surdeg inte ser ut så här, utan dag 4-5 kommer vi se om vi har skapat något riktigt bra som vi kan hålla vid liv sen i många år.

Surdeg:
Så här ser min surdeg ut efter 1 dygn. Det ser riktigt bra ut och den doftar bra också. Idag kommer vi inte mata den, utan vi ska bara blanda runt så surdegen kan fortsätta att bubbla och jäsa på.

Blanda runt med en sked:
Du behöver inte blanda runt så mycket eller länge, utan ta skeden och blanda några varv och sen är det klart. Som du ser så har min surdeg redan kommit igång igen.

Dags och ställa tillbaka surdegen:
På med locket och sätt på spärren eller skruva fast locket igen. Ställ tillbaka surdegen där den stod innan och så tittar vi till den i morgon igen.

🌸Ny vecka och sommarlovet har nått sitt slut. Ha en trevlig måndag.

  • 380 visningar

Gillar

Kommentarer