Starta en surdeg, dag 1.

Hej.
Jag bli så irriterad på min surdegsstart som aldrig vill bli bra. Blir inte helt nöjd med surdegsbrödet, vi inte hur många olika tekniker man har provat på. Både igår och idag har man googlat runt för att hitta ett nytt receptet eller inspiration. Efter allt letande så lyckades man hitta ett recept som man vill prova på. Det blev inte vem som helst, utan denna gångne blev det: Jesper Långström (Jespers bakskola). Så om 4-5 dagar får vi se om det blir ett bättre resultat eller inte. Nu tycker jag att vi kör i gång med surdegsstarten.

Starta en surdeg, ingredienser:
50 gram rårivet äpple (fina rivet)
100 gram vatten (35-37 grader)
100 gram rågmjöl
1 glasburk med lock

Gör så här:
Skala äpplet och fin riv äpplet tills du får 50 gram, det gick åt 1 äpple för mig. Ta fram en skål och häll ner all rågmjöl och det fin rivna äpplet. Tillsätt vattnet och blanda runt med en sked tills allt har blandat sig. Surdegen blir lite tjockare än pannkaksmeten.

Häll upp surdegen i glasburken och sätt på locken och sätt på spärren. Ställ burken på att varmt ställe. Antigen på elementet med en skärbräda eller uppepå kylen. Låt burken stå där i 1 dygn, så fortsätter vi i morgon igen.👋🏻

🌸Ha en fortsatt trevlig söndag..

  • 428 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229