Spritsade Saffranskakor

Det är alltid gott att baka småkakor, man kan variera oändligt mycket med former och smaker. Bästa med småkakor är att det går oftast fort och blir så fantastiskt gott. Jag hade inget potatismjöl hemma, så det fick bara bli tre basingredinser. Det är helt fantastisk att kunna baka med tre basingredinser som alla har hemma i köket. Undra vad: Birgitta Rasmusson hade sagt om detta?

Spritsade saffranskakor `Lussekatter med after eight`
Recepet:

200 g margarin/smör rumsvarma
75 g florsocker
250 g vetemjöl
1 påse saffran (0,5gram)
1 tsk Saffransarom
1 tsk vaniljsocker
Ett paket med after eight

Tillbehör:
Elvisp med ballongvispar
Bakplåtspapper
Spritspåsar (stora)
Mönster tyll som du vill ha

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.

Klä 2 st plåtar med bakplåtspapper, förbered en spritspåse med den tyll som du vill använda. (Jag hade en stor tyll med en liten stjärna)
Vispa smör, florsocker, saffran, saffransarom och vaniljsocker till en mjuk och krämig smet. Tillsätt 100g mjöl och fortsätt vispa tills allt mjöl är inblandat. Sen tar du 50g mjöl till och vispar in allt. Sista 100g mjöl blandar du i lite i taget under tiden du vispar. Vispa tills du får en krämig och spritsbar deg. Ner med degen i spritspåsen och börja spritsa ut kakorna på plåten. Jag spritsade så att den blir S-formad. Sen trycker du lätt ner bitar med after eight i varje ända på kakorna. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 8-10min (Alla ugnar är olika) Ta ut dom och låt dom svalna helt innan du äter dom. Lycka Till!♥

  • 61 visningar

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229