Spindelkakor..

Hej Hej..
Om en vecka är det halloween och nästan alla har börjat med att köpa hem allt. När det kommer till bakning så är det många som har idétorka på vad dom ska göra. Jag ska försöka baka och komma på massa gott som passar till halloween.

🕷

Spindelkakor..
Dessa läskigt goda spindelkakor är perfekt att ha till halloween. Bäst av allt, barnen kan vara med att göra kakorna. Låt barnen göra nästan allt och det blir så mycket roligare för dom när dom får bestämma över hur spindlarna ska se ut.

🕷
Fredag..
Fredagsmys med barnen i köket, idag stod det halloween bakning på schemat. Så det fick bli ett gäng läskiga spindelkakor.🕷Vad bakar ni för läskigt i köket??

Spindelkakor:
200 gram smör
1 dl strösocker
1 dl brun farin strö
1 1/2 msk ljus sirap
3 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 tsk bikarbonat
5 dl vetemjöl
2-4 droppar pastafärg/karamellfärg (om du vill färga kakorna)

🕷

Garnering:
1 påse lindt choklad kulor
100 gram lindt choklad
1 påse godisögon
1 spritspåsen

🕷

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 225°C grader, klä en plåt med bakplåtspapper. Ta fram en bunke och blanda ner alla ingredienser i en bunke till en deg. Plasta in degen och lägg degen i kylen i 30 min, ta ut degen och rulla till bollar (välj antalet själv) och lägg dom på plåten med en bit mellanrum. Grädda kakorna i mitten på ugnen i 8-10 min tills dom har fått en fin färg. Ta ut kakorna och låt dom svalna av helt.

🕷

Smält chokladen:
Smält 100 gram choklad över vattenbad och häll över chokladen i en spritspåse. Låt chokladen svalna av något.

🕷

Montering:
Klipp ett litet håll i botten på spritspåsen, spritsa ut en liten klick chokladen i mitten på kakorna. Ta sen lindt kulorna och sätt på varje choklad klick. Spritsa sen ut 8st spindelben från lindt kulan och ända ut till kakans kant. Spritsa nu ut två små klickar på lindt kulan där du vill ha dina ögon. Ta nu godisögonen och sätt på varje klick, whola nu är dina spindelkakor klara. Sätt in kakorna lite snabbt i kylen så chokladen får hinna att stelna till. Sen är det bara att servera din läskigt goda spindelkakor för gästerna och njut av fika stunden.

  • 462 visningar

Gillar

Kommentarer

missnaily
missnaily,
Sjukt fina kakor😀
nouw.com/missnaily
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Tack😁 barnen är grymt duktiga på att baka.💕🕷
nouw.com/fikamedhanna
Nattugglan
Nattugglan,
Nä men ååå så söta. Gillar ju inte alls spindlar egentligen men dessa ser ju både söta och goda ut. Tack för du delar med dig❤❤
nouw.com/nattugglan