Snabbt bröd med stora hål.

Godkväll Godkväll.
Här på dagen testade man att baka en ny variant på surdegsbröd och testade även att få större hål i brödet. Hahaha men blev inte riktigt nöjd, jag ville ha flera hål och inte några. Jag vet, men är väldig petig och noggrann av mig i bakningen. Är man inte nöjd så är det svårt att acceptera det.🤣🤣

Sen är detta ett bröd som inte ta flera timmar att göra, utan det tar bara 2-3tim att göra. Det är väl inte helt fel om man blir sugen på bröd sent på kvällen.😏

Surdegsbröd med stora hål:
1 dl surdegsstart
5 dl ljummet vatten
4 tsk torrjäst
1 tsk salt
8-9 dl vetemjöl
2 msk olivolja

Gör så här:
Blanda ner alla ingredienser i bunken och vispa på låghastighet i 5min och sen ökar du och kör i 10-15min till. Knåda degen tills den har samlat sig runt degkroken som en oerhört lös boll. Ta fram en ny bunke och häll i lite olja och dra ut det över allt.

Degen:
Häll över degen till den nya bunken och plasta över med plastfolier och täck med en bakhandduk. Ställ bunken på ett lagom varmt ställe och låt den jäsa i 40-60min till dubbla storlek.

Utbakningen/Jäsningen:
Mjöla bakbordet med lagom mycket mjöl och häll ut degen. Knåda inte degen för då försvinner bubblorna, dela degen på två lika stora bitar. Vik degen lite lätt och forma degen till två runda bollar. Lägg dom på plåt med bakplåtspapper och täck över med en bakhandduk och låt dom jäsa till dubbla storlek ca 40-60min. Under tiden kan du starta ugnen på 260°C grader, flytta även ner gallret längst ner i ugnen. När brödet har jäst klart så skär du ett snitt eller gör ett mönster. Ställ sen in plåten nästan ner på ugnen och kastar in 1 dl vatten under plåten och stäng ugnsluckan. Grädda brödet i 10 min och sänk värmen till 220°C och fortsätt grädda brödet i 20-40min tills det blir en fin färg och en härlig skorpa. Ta ut brödet och lägg det på ett galler och låt det svalna av helt innan du skär upp brödet. Lycka Till Nu, är det något så fråga på

  • 204 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229