Snabb lemon curd paj med maräng som är vegansk🌱

Hej Hej..
När man ligger sjuk & man blir sugen på något riktigt litet som har en storlek som en kapsyl ( fast nån mm större på visa håll). När jag gjorde min andra veganska dessert så fick man en hel del över. Då passar det perfekt att lägga upp dessert på ett nytt & roligare sätt.

Lemon curd:
1 dl citronsaft (1-2 citroner)
1 msk majsstärkelse
1 dl störsocker
50 gram bak margarin (vegansk)
1 spritspåse

Gör så här:
1. Värm citronerna i 30 sek i mikron och rulla den liten på skärbrädan.

2. Skär citronerna och kläm ut citronsaften i ett mått och häll sen ner i en kastrull.

3. Tillsätt sen störsocker, majsstärkelse och vispa ihop allt tills det inte blir några klumpar.

4. Låt allt sjuda på medelhög värme i 5 min och vispa under tiden så att curden inte bränns vid.

5. Ta kastrullen från plattan och tillsätt margarinet, vispa/rör tills det har smält och curden har blivit slät. Fyll upp spritspåsen och ställ åt sidan för svallning och sen in i kylen.

Havresmulor:
50 gram bak margarin (vegansk)
1/2 dl strösocker
2 msk muscovadosocker
1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1 stavmixer/matberedare

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 200°C grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

2. Smält smöret i mikron eller på spisen och ställ åt sidan för att svalna av något.

3. Häll ner strösocker, havregryn, vaniljsocker, muscovadosocker och vetemjöl i en bunke/djup behållare.

4. Ta stavmixern/matberedare och mixa tills havregrynen har blivit i små bitar.

5. Tillsätt det smälta smöret och blanda runt tills du har fått en smulig deg.

6. Bre ut allt på plåten med bakplåtspapper och grädda i mitten på ugnen i 8-10min tills dom har fått en fin ljus brun färg.

7. Häll över havresmulorna i en skål och ställ åt sidan.

Vegansk maräng:
1/2 dl kikärtsspad
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk citronsaft
1 spritspåse + en liten rund tyll

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 100°C grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

2. Sila av spadet från kikärtorna ner i en skål och vispa det till ett skum.

3. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och vispa tills allt har blandat sig.

4. Tillsätt lite strösocker i taget och fortsätt vispa tills du har fått en fast maräng. Fyll spritspåsen och spritsa ut små små / lite större maränger på plåten.

5. Ställ in plåten i mitten på ugnen och grädda marängerna i 20-40 min. Stäng av ugnen och låt marängerna torka i ugnen i ytligare i 10-20 min till.

Dags för montering...
1. Spritsa ut 3 klickar lemon curd som är nästa lika stora som en kapsyl på så många assietter som du behöver. (Antal gäster/familj du ska bjuda på)

2. Toppa sen med en maräng som är lite större än lemon curden klickarna på tallriken. Lägg en liten hög med havresmulor på ena sidan av klickarna.

3. Spritsa sen ut små klickar med lemon curd på havre smulorna och några pytte små utan för. Fortsätt sen att topp med några små maränger och avsluta med 1-2 st ätbara gröna blad.

4. Servera dina dessert sugna gäster på en riktigt aptitretare efter maten. Förhoppningsvis så går detta hem hos gästerna när dom får en mini mini dessert.

🌸Lycka Till🌸
Ha en härlig dag i solen, kram kram!
P,st..

💕Följ gärna mig på Instagram, Facebook, Nouw: @Fikamedhanna.

  • 118 visningar

Gillar

Kommentarer

Hedencrona
Hedencrona,
Gud vad vackert! ser super gott ut! 😃
nouw.com/hedencrona
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Det va riktigt gott😊 tack så mkt.
nouw.com/fikamedhanna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229