Småfranska

Småfranska är gott bröd till frukosten eller kvällsmaten. Passar både små och stora och när som helst. Det här är en lätt deg att göra om man vill baka sitt eget färska bröd.


Ingredienser, 20 frallor
1,4 l Vetemjöl Special
50 g torrjäst
1,5 tsk salt
25 g smör eller margarin, rumsvarmt
5 dl vatten, 45ºC

Gör så här:
Blanda jästen i en skål med 4dl mjöl och låt stå i 10min. Tillsätt vattnet och rör om tills du får en smet. Blanda ner margarinet och salt. Tillsätt mjölet, men spar 1 dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt för han i 10 minuter, eller med elvisp i 7min tills degen känns smidig. Blanda ner mera mjöl om det behövs, låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek i 60 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 20 delar och forma dem till runda eller ovala bullar och lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa ca 30-50 minuter under bakduk. Under tiden sätter du på ugnen till 200- 225°C. Pensla bullarna med vatten och grädda i 225–250ºC mitt i ugnen, 8–10 minuter. Låt bullarna svalna på galler utan bakduk.

  • 71 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229