Små små marängkycklingar!

Hej Hej.
Påsken är snart här och det är dags att komma igång med påsk bakning. Mina små små söta marängkycklingar är perfekta att ha till påsken. Ta med barnen eller gamlingarna ut till köket och börja baka.🐥

Små kycklingar i maräng, ca 50-400 st.
1 äggvita (rumstempererat)
4 msk strösocker
1 krm ättika / citron
Gul, orange, svart karamellfärg/pastafärg/ätbart pulver
3 spritspåsar

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 100°C grader, klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa äggvitan till ett fast skum i en ren bunke, tillsätt ättika/citron och lite strösocker i taget under tiden du vispar. Fortsätt vispa till ett hårt skum och vänd bunken upp och ner, sitter marängen kvar är den klar.

Ta fram 2 skålar, lägg över 2-3 msk maräng i varje skål och färga en skål med orangefärg/pulver. Den andra skålen färgar du med svartfärg/pulver och i den stora bunken färgar du med gulfärg. Fyll sen upp varje färg i en varsin spritspåse, klipp ett jätte litet håll på toppen av den svarta/orange spritspåse. Klipp bort 1-2 cm från toppen på den gula spritspåsen.

Nu till det roliga, spritsa ut bollar i ”puttekula” storlek, spritsa på en mindre boll uppepå dom andra. När du är precis klar så drar du spritspåsen lite bakåt. Försök att få en liten tofs på den sista bollen!

Ta den orange marängen, spritsa ut en liten näbb i mitten på den översta bollen som ska vara kycklings huvud. Fortsätt så tills alla är helt klara!

Ta sen den svarta marängen, spritsa ut pytte lite maräng och dutta på varsin sida av den orange maräng näbben du gjorde innan. För nu ska våra små söta kycklingar få sina ögon, fortsätt så tills du är klar med alla.

Ta sen den gula marängen, kläm ut lite maräng i toppen på spritspåsen. Dutta lite på ena sidan på den nedre bollen som är kycklings kropp. Dra sen spritspåsen med marängen bakåt så att du får en liten vinge (se bild så förstår du lite lättare). Fortsätt så tills alla kycklingar har fått en liten vinge på ena sidan.

Gör samma sak på den andra sidan, tills alla kycklingar har fått små vingar. Whola nu har du gjort ett gäng super söta små små kycklingar som är snart redo för ugnen.

Som ni ser så har inte alla mina små små kycklingar exakta formen eller ser precis likadana ut. Det är precis så här som dom ska se ut, det finns ingen perfekt kyckling eller form på hur dom ska se ut. Låt barnen/dom gamla vara med och skapa sina egna små små söta kycklingar. Det är lite pilligt men det är ju så ROLIGT och man kan inte låta bli och titta på dom och säga: Dom är ju så söta att man vill ju inte äta upp dom eller stoppa in dom i ugnen. Hahaha, sätt in plåten nästan längst ner i ugnen och grädda dom i 10-20 min, stäng av ugnen och låt dom torka långsamt i 1-2 timmar. Ta ut dina små små söta marängkycklingar och lägg dom i burk med lock. Eller bjud dina påskgäster på ett gäng riktigt söta mumsiga små små kycklingar. Lycka Till!

🐣Du får gärna tagga mig eller skicka bilder hur dina kycklingar blev. #fikamedhanna @Fikamedhanna - Facebook/Instagram/Nouw!💕Följ gärna mig på Instagram, Facebook, Nouw: @Fikamedhanna

🐥Självklart kommer jag följa dig också.

  • 696 visningar

Gillar

Kommentarer