Schwarzwaldtårta Utan Nötter

En av de allra mest klassiska tårtorna. En populär tårta som är perfekt att bjuda på om du har gäster som inte tål gluten.
Dessutom är den farligt god!

Schwarzwaldtårta
Bottnar:

Du behöver:
6 äggvitor
1 dl strösocker

Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitor och strösocker till ett hårt skum. Måtta ut 3 lika stora bottnar på ett bakplåtspapper. Spritsa eller bred ut marängbottnarna och grädda dem krispiga i cirka 50 minuter. De kan med fördel stå kvar i eftervärmen och torka.


Mörk Choklad:
300 g mörk choklad 70 %
Temperera chokladen genom att smälta 100 g choklad i ett vattenbad. Värm chokladen till 48-50 grader, kyl den till 27 grader för att sedan värma upp till 31 grader. Tag av från värmen och rör ner 200 g finhackad choklad i den smälta chokladen. Låt svalna och bred ut chokladen tunt till avlånga tungor på ett bakplåtspapper med hjälp av en palett. Låt den stelna. Man kan även breda ut den tunt och skära till fyrkantiga bitar när den stelnat. Pensla även bottnarna med smält choklad på ena sidan.
Grädden:
12 dl vispgrädde
Vispa grädden fluffig

Montering:
Bred ett lager grädde mellan alla lager och sedan över toppen på tårtan. Spritsa resterande grädde i klickar över toppen på tårtan. Sätt chokladflarnen runt tårtan och stick några flarn i toppen på tårtan. Till sist så pudra över med kakao.

  • 757 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229