Schnitzel med pommes!

Hej alla finisar!
I samarbete med @kokets_box @koket.se SOMMARFEST är temat i kökets box. Jag lagade en riktigt härlig klassiker: Schnitzel med pommes och kryddade med #vegetanatur en riktigt härlig kryddblandning i påsen. Det blev grymt gott och ni måste bara test detta. En ny favorit som kommer användas väldigt mycket av här hemma.


Vill du också bli prenumerant på Kökets box?? Använd kampanjkoden:köketvänner20”. Koden ger 20% rabatt på första boxen. (Ord. 199kr/box). När du börjar prenumera på kökets box så är det (ingen bindningstid, fri frakt).🤗

Schnitzel med pommes:
500 gram skinkschnitzlar
4 msk mjöl
3 msk vegeta natur (kryddpåse)
3 ägg
4 dl ströbröd
1 påse med pommes

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 225°C grader.
Ställ in plåten med pommes i mitten på ugnen i ca 20min. Banka ut en köttskiva i taget med kötthammare på en skärbräda. Skinkschnitzlar ska bli 2–3 mm tunna, blanda vetemjöl med kryddpåsen och vänd köttskivorna i mjölet så det täcker över allt. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Vänd köttskivorna i äggvispet så det täcker över allt. Häll ströbröd i en annan djup tallrik och vänd köttskivorna sen i ströbrödet så det täcker över allt. Hetta upp en stekpannan och häll rikligt med och smör. Vänta tills smöret har tystnat. Stek sedan schnitzeln ca 3 minuter på varje sida på medelvärme. Servera genast med pommes och med några goda grönsaker/dressing och njut.

Lycka Till

  • 169 visningar

Gillar

Kommentarer