Saftiga påskharar

Ett gäng mumsiga sockriga/vanliga påskharar bullar med jumboägg choklad från konfekta . Saftiga och luftiga gudomligt goda bullar som passar perfekt till påsken. Tagga nån du skulle vilja baka dessa goda bullar med under påsken🐰

🥰Du får gärna tagga mig eller skicka bilder hur dina saftigaste veganska kanelbullar blev. #fikamedhanna @Fikamedhanna - Facebook/Instagram/Nouw!

💕Följ gärna mig på Instagram, Facebook, Nouw: @Fikamedhanna

🌱Självklart kommer jag följa dig också.

Saftiga påskharar, ca 20-50st normal stora bullar:

Bulldegen:
4 dl ljummet vatten
4 tsk torrjäst (25 gram färskjäst)
150 gram smör/margarin
30 gram strösocker
30 gram brun farin strö
1 msk kardemumma
1 msk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk salt
620 gram vetemjöl special

Gör så här:
1, Börja med att hälla ner den ljumma vattnet i bunken och tillsätt torrjästen.
2, Vispa sen ihop vattnet och torrjästen tills all jäst har löst upp sig och att du får ett härligt skum.
3, Tillsätt smöret och vispa ihop allt lite lätt i köksassistenten och stäng av den.
4, Fortsätt sen med strösocker, brun farin strö, vaniljsockret, kardemumma, kanelen och saltet. Tillsist häller vi ner mjölet lite i taget när köksassistenten jobbar på.
5, Fortsätt att knåda degen och efter 15 min ska degen ha släppt från bunkens kanter.
6, För att vara extra säker på att degen är klar, så ska man kontrollera glutenfönstret, dra försiktigt ut degen.
7, Den ska hålla ihop och bli så tunn att den nästan går att se igenom. Går degen sönder när du drar i degen, så fortsätt att knåda degen lite till och gör ett nytt försök. 8, Täck bunken med plastfioler och ställ bunken på ett varmt ställe för jäsning. Låt degen jäsa till dubbelstorlek och det tar ca 40-60 min.

🐰

Fyllning/Topping:
2 påsar jumboägg (påsk chokladägg, den gula påsen)
25 gram smält smör/margarin + en pensel
1-2 dl störsocker på en tallrik

Nästa steg:
9, Nu har degen jäst upp till dubbla storlek. Mjöla bakbordet lite lätt och dela upp degen i 20-50st lika stora bitar.
10, Rulla varje bit till en boll och sen rulla ut dom till långa korvar som är ca 10 cm.

11, När du har rullat ut degbiten till en korv så viker du ner båda ändarna till ett upp och ner vänt V.
12, Tvina sen ihop bena till 3 varv och se till att du får den lilla öglan högst upp.
13, Forma sista bitarna på ändarna till små öronen. (Se bilderna om det känns lite klurigt).
14,
Flytta sen över haren till en plåt med bakplåtspapper och fortsätt sen med resten. Se till att du lämnar en bits mellanrum på hararna på plåtarna.

15, När alla harar är klara, så trycker du ner pekfingret i öglan och gör ett lite större håll.
16,
lägg sen ett färgat ägg i öglan och fortsätt så tills alla är klara. (P,st färgen kommer att smälta från äggen men ägget håller fortfarande sin form).
17, Om du vill ha kvar färgen som den är, så gör du bara hållet och lämnar som det är.
18,
Täck över plåtarna med en bakhandduk och hararna jäsa i ca 30-60 min.
19, Under tiden sätter du ugnen på 220°C grader.

20, Dags för gräddning: Tryck ner fingret en extra gång i öglan så att hållet blir lite större innan du sätter in plåten i ugnen. (Om du inte vill grädda med chokladäggen i ugnen).
21, Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 15-20 min tills dom har fått en fin färg.

22, Låt bullarna svalna på ett galler!
23,
Nästa steg om du valde att grädda hararna utan chokladägget, när bullarna har svalnat av något så trycker du ner chokladäggen i varje ögla tills alla är klara.
24, Låt hararna svalna av något på ett galler, pensla hararna med smält smör och doppar dom i skålen med störsocker.
23, Jag valde att täcka hälften av mina harar med störsocker och lätt dom andra vara som dom är. Servera dina gudomligt goda påsk harar till till dina fikasugna gäster!

*Lycka Till*

  • 193 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229