Saftig och luftigt brytbröd

Brytbröd är ljuvligt gott och är så lätt att baka och det bästa är att man kan välja sina egna smaker på brödet. Efter som jag älskar ost så fick det bli: Parmesanost och gran biragi ost i mitt bröd. Toppingen körde jag på den klassiska varianten med vallmofrön. Här kommer mitt bästa recept på brytbröd som blir både saftigt och luftigt.


Brytbröd 12-14 bitar:
25 gram torrjäst (4 tsk)
2 1/2 dl ljummet vatten
2 msk honung
1 msk vitsirap
1 msk olivolja
1 tsk salt
80 gram riven parmesanost som är blandat med gran biragi ost
3 dl Vetemjöl
3 dl Vetemjöl special
2 dl Semolato dallari durumvetemjöl
1 ägg
Vallmofrön

Gör så här:
Vispa torrjäst och vattnet tills allt har löst upp sig. Blanda sen ner houng, sirap, oljan och vispa runt det. Vispa ner allt mjöl med elvips eller med bakmaskin och arbeta degen i 5min. Häll sedan ner saltet och kör i 2min till, täck nu bakbunken med plastfolier och bakhanduk. Låt degen jästa i 1tim o 20min. Ta fram en springform 24cm i diameter och klä den med bakplåtspapper. Lägg degen på mjölat bakbord och dela degen i 12-14 bitar (ska väga 45gram) Rulla dem till bollar och lägg dem i springformen. Låt dom jäsa i 40-50min. Under tiden sätter du på ugnen 225 grader. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 30-40min. Låt brödet svalna i formen innan du tar ut brödet. Njut av det goda brödet. =) Lycka Till!

Läs hela inlägget »
  • 62 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229