Saftig Mjuk Blåbärskaka Med Vit Choklad & Champagne

Whaao, vilken ljuvlig god blåbärskaka jag kom på här ikväll. Hittade lite blåbär i kylen och hade champnge och vit choklad hemma. Så varför inte göra en härlig saftig kaka av allt ihop? Det fick bli en bit ikväll, men skulle kunna äta upp hela på noll tid. Men får spara till resten av familjen så dom får smaka. Men självklart kommer jag dela av mig receptet till er med. Njut och dröm bort till sommaren.

Saftig mjuk blåbärskaka 6 portioner:
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl riven vit choklad
250 gram blåbär (jag körde på färska)
60 gram smält margarin/smör
1/2 dl vatten
4 tsk champagne
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Gör så här:
Sätt ugen på 175 grader.

Smält margarinet och låt det svalna av helt. Ta fram en bakform (silikonform funkar bra också) och pensla med lite margarin och häll i ströbröd så det täcker över allt. Vispa ägg och strösocker ljust och luftigt, blanda sen ner vetemjöl, margarin, vaniljsocker, vatten och champagne och vispa så allt blandar sig. Häll sen ner den rivna vita chokladen med bakpulvert och blanda runt ordentligt. Innan du häller smeten i formen så blandar du ner hälften av blåbären. Häll nu ner smeten i formen och strö på resten av blåbären och ställ formen nedre delen av ugnen och grädda i ca 35-40 minuter. Låt kakan vila i formen ca 10-15 minuter, om man vill så kan man också köra en snygg garnering innan du serverar den på ett serveringsfat. Lycka till och njut av ditt mästerverk. =)

  • 39 visningar

Gillar

Kommentarer