Saftig Mini Citronkaka Med Glasyr Och Riven Choklad.

En härlig klassiker som aldrig går ur tiden. Baka en riktigt fluffig och saftig citronsockerkaka/citronkaka. Den påminner mig om den polska citronkakan.

Recept på 15 bitar.
50 g Smör/magarin
1 dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 msk citronsaft
1 tsk citronarom

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.

Jag bakade i silikonformar denna gången, kan säga att det är något jag kommer att fortsätta att göra. Det blev en rund silikonform och en silikonform med 6 portioner. Börja med att smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt, citronsaft och citronarom i äggsmeten. Tillsätt smör och mjölkblandningen. Rör ihop till en jämn smet och häll i formarna. Grädda längst ner av ugnen i 40-50 min. Ta ut och låt kakan stå i formen ca 15-20 min.

Glasyren
Ingredienser, 1 portion:

4 dl florsocker
2 msk vatten

Gör så här:
Blanda florsocker med vatten i en bunke, vispa med elvisp någon minut till en jämn trögflytande röra. Sockerglasyren är klar att använda. Den stelnar på ca 20 minuter. Bred ut glasyren och garnera med riven choklad. Låt glasyren stelna 20 minuter. Ställ sedan in kakan i kylen tills du ska äta den. Mums Mums!

  • 33 visningar

Gillar

Kommentarer