Så Får Du Mer Saffranssmak

För att locka fram smaken och få den vackra gula färgen på lussebullarna, ska man mortla saffranet med strösocker och sen blandar jag ner vodkan. Då kommer både smak och färg fram bättre och sen får det stå och dra i 30min-1dygn beronde på när jag ska göra mina lussebullar. Jag kommer visa steg vis och tala om hur mycket du behöver ha.

VÄLJA SAFFRAN MED BÄSTA KVALITÉ

Nästa steg, hur vet man vilken saffran som är bäst att använda?

Saffran är många gånger uppblandat med andra kryddor. Äkta saffran är dyr och har en djup orange till brun röd färg. Ska man köpa den dyra eller den billiga?? Dyrast är bäst, i alla fall när det gäller saffran. Men de billigare sorterna är nästan lika bra. Jag har prövat dom flesta märkena, när jag köper saffran så tänker jag inte på vilket märke som man MÅSTE köpa. Utan jag köper saffran när man är i butiken/apoteket så får man hoppas på att det inte är slut. Denna gången var jag inne på apoteket och då såg jag saffran i kassan och köpte mig 2 påsar. Vist dom är dyrare än dom i affären, men man vet aldrig när saffran påsarna tar slut och när dom kommer in igen till butikerna.

Du behöver:
2 påsar saffran
(0,5 gram är det i varje påse)
1 msk strösocker
1 msk vodka
Mortel
Om du inte har det så tar du fram en liten skål och ett redskap som är rund i ena ändan.

NÄSTA STEG:
Häll saffran och strösocker i morteln/skålen rör runt så hårt du kan. Så allt blir krossat till ett pulver.

SISTA STEGET:
Blanda ner vodkan och blanda runt allt, och sen får det stå och dra i 30min-1dygn.

❀LYCKA TILL❀

  • 119 visningar

Gillar

Kommentarer