Rulltårta äppelpaj!

Hej Hej..
Efter en superstressad helg med massa lyckliga slut och mindre olyckliga slut. Sömnlösa nätter så behövde jag hjälp med avkopplingen. Bästa sätt att få mig att koppla av är: B A K N I N G!

Idag bjuder jag på något extra gott👌🏻
Rulltårta till fikat är en klassiker och även så med äppelpaj. Men varför göra två olika när man kan göra en variant som blir ännu godare! Kombon med alla smaker blir en magisk historia i munnen som DU aldrig kommer att glömma. Min härliga rulltårta äppelpaj passar till alla fika bord och året runt. Hur bra låter inte detta??🤩

Själva rulltårtan:
3 ägg
1 1/2 dl störsocker
1 msk brunt farinsocker strö

1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 msk vatten
(Ha 1dl extra strösocker framme, vi ska ha det på rulltårtan innan vi vänder den upp och ner).

Fyllning:
Äppelmos

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 250°C grader.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna ”30*40” eller på en plåt. Vispa ägg och strösocker poröst och blanda sen ner vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och vatten. Vispa till en jämn smet och vänd runt sen med en slickepott för att se att det inte finns några klumpar. Häll ut smeten på bakplåtspappret och jämna ut smeten så det ligger lika mycket över allt. (Gör man inte det, så blir det ojämn gräddning och då är inte rulltårtan klar.) Ställ in plåten i mitten på ugnen och grädda i ca 5 min OBS: rulltårtan gräddas väldigt fort! Ta ut plåten och strö strösocker uppe på rulltårtan så det hamnar över allt. Lägg sen ett bakplåtspapper på rulltårtan och sen en plåt som är lika stor som den andra. Håll ihop plåten och vänd försiktigt upp och ner. Ta bort den varma plåten och dra sen försiktigt bort bakplåtspappret. Låt rulltårtan svalna lite, bre på äppelmoset ett jämnt lager och börja rulla ifrån ena långsidan till den andra.

Äppelchips:
1 äpple

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 90°C grader (varm luft). Klä en plåt med bakplåtspapper och skär tunna äppelskivor från det hela äpplet. Placera ut äppelskivorna på plåten och ställ in i mitten på ugnen och grädda dom i 30-90 min. Du kan känna på dom under halva tiden och se om äppelskivorna har blivit torra och är hårda. Ta ut plåten och flytta över äppelskivorna till ett galler och låt dom svalna av.

Havre crunch:
75 gram smält smör/margarin
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 250°C grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och smula degen över plåten med bakplåtspapper. Grädda plåten i mitten på ugnen i 10-15min tills det har blivit en fin färg. (Under tiden kan du röra om lite så att det blir färg över allt.) Va försiktig så att inte crunchen inte bränns vid. Ta ut plåten och dra av bakplåtspappret med crunchen på ett galler och låt den svalna av helt.

Grädden:
2 dl vispgrädde
0,5 tsk kanel
0,5 tsk vit sirap
1 spritspåse och en valfri tyll

Gör så här:
Häll ner grädden och sirapen i bunken och vispa tills du får fina fasta toppar. Tillsätt kanelen och blanda lite lätt runt med slickepotten. Fyll spritspåsen med grädden och ställ åt sidan. (Spara lite grädde, vi ska bre ute lite på toppen på rulltårtan).

Montering:
Ta fram din färdig rullade rulltårta och ställ den på ett fatt. Bre på ett tunt lager grädde på toppen på rulltårtan, ta crunchen och smula i mindre bitar och strö på grädden så det täcker över allt. Spritsa sen ut grädden på crunchen (kan vara lite små pilligt, ha tålamod). Toppa sen med äppelchipsen och servera ditt mästerverk för gästerna och njut.🤩

🌸L Y C K A T I L L🌸
K r a m K r a m

  • 1 028 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229