Red Velvet Cupcakes

En liten lyxigare och färgglad cupcakes som ska likna en mjukglass. Med en härlig frosting som ser nästan ut som mjukglass och har marängsmak. Som jag har toppat med lite strössel. Receptet på red velvet cupcakes kommer i från: Dr. Oetker!

Red Velvet Cupcakes 12st
Recept:

3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 ½ dl rapsolja
2 dl strösocker
2 st ägg
1 msk hushållsfärg röd/pastafärg röd
1 ½ dl filmjölk
1 tsk ättiksprit
Valfritt Strössel

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg muffinsformar i en muffinsplåt eller på en plåt med bakplåtspapper. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt i en bunke. Vispa samman olja och socker i en annan bunke. Tillsätt ägg och hushållsfärg under fortsatt vispning. Vänd ner mjölblandning, ättikssprit och filmjölk. Fyll smeten i formarna till hälften. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Känn med sticka att muffinsen är klara.
Låt dem svalna helt innan de ska dekoreras.

With Fluffy White Frosting
Recept:

2 ägg (äggvitor bara)
1 tsk äkta vaniljsocker
2 1/3 dl strösocker
0,8 dl vatten
1/4 tsk citronsaft
Du kan smaksätta eller färga frostingen om du vill de.

Gör så här:
Börja med att häll strösocker, vatten och citronsaft i en kastrull. Värm på spisen till sockerlagret sjuder och dra av från plattan. Vispa äggvitor och vaniljsocker tills det blir mjuka toppar. Ta nu sockerlagret och häll en tunn stråle ner i äggvitan och vispa hela tiden. Fortsätt vispa tills marängen har svalnat och blivit kall. Ta fram en spritspåse och en tyll och fyll spritspåsen med frostingen och börja spritsa. Toppa sedan med lite strössel. Lycka Till =)

  • 15 visningar

Gillar

Kommentarer