Pumpafrallor på hokkaido..

Hej Hej..
Idag är det höststorm ute och kylan smyger sig in brrr. Då blev man sugen på att baka bröd och halloween närmar sig med storm steg. Så då testar vi att baka 🎃pumpafrallar🎃 kusligt men väldigt gott.

Japanskt mjölkbröd hokkaido..
Jag har bakat detta bröd innan för ett bra tagsen, vem älskar inte bröd som blir otroligt luftigt, fluffigt, mjukt, lätt och smakar så gott! Brödet är bakat efter en japansk metod och innehåller alltid en redning som heter: tanzhong. När man klämmer åt brödet så reser det sig upp lika fort igen. Varför bakar man inte detta bröd hela tiden? Hahaha, det är något man får ändra på.

Receptet ger 2 limpor/20-30 st frallor.
Jag väger alltid mina ingredienser..Tanzhong - redning:
50 gram vetemjöl
120 gram vatten
120 gram mjölk

Gör så här:
Ta fram en kastrull och häll ner alla ingredienserna och vispa ihop allt. Ställ kastrullen på plattan och sjuda redningen på medelhög värme. Rör hela tiden tills tangzhong börjar att tjockan till sig och går fortfarande att hälla, det kommer ta mellan 5-8 min. Häll tangzhong i en skål och täck över med plastfolier och ställ i rumstemperatur för att svalna av.

Hokkaidodegen:
4 tsk torrjäst (50 gram vanlig jäst)
250 gram kall mjölk
2 tsk salt
96 gram strösocker
2 ägg (lätt vispade)
655 gram vetemjöl
125 gram rumstempererat smör/margarin

Gör så här:
Häll ner torrjästen/smula jästen i en bakbunke och vispa ut det med lite av mjölken. Tills jästen har löst upp sig helt, häll ner resten av mjölken, strösocker, salt, uppvisat äggen, hela redningen tanzhong och tillsist mjölet. Knåda allt för hand eller Bakmaskin i 5 min. Dela upp smöret i bitar och häll ner det i degen, knåda degen i 10 min för hand eller bakmaskin tills den blir mjuk och är lite klibbig men du ska ändå kunna forma degen. Ta fram en annan bakbunke/skål och smörj den lite lätt med rapsolja/olja. Häll ner degen i skålen och forma den lite lätt och täck över bakbunke/skålen med plastfolier och bakhandduk. Låt degen vila i rumstemperatur i 1 timme tills den blir dubbelt så stor.

En timme senare så har degen blivit dubbel så stor.

Utbakning:
Mjöla bakbordet lite lätt och häll ut degen på bakbordet. Knåda degen lite lätt och forma den till en boll. Dela upp degen till 20-30 st lika stora bitar, se till att dom väger lika mkt. Se till att du får en liten degbit över, så du kan du forma dom till små trästjälkar. Rulla dom till bollar och lägg dom åt sidan, täck över bollarna med en bakhandduk och låt dom vila i 10 min.

Du behöver:
Steksnöre
Sax

Topping:
Mjölk
Pensel

Gör så här:
Klipp ut 6-10 cm långa snören, du kommer behöva ha 4st lika långa till varje boll. Lägg ut steksnörerna över varandra så du får 8a tårtbitar. Lägg bollen i mitten och knyt varje snöre tills du får 8a tårtbitar på brödet. Lägg pumpafrallorna och brödstjälkarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Under tiden sätter du ugnen på 175°C grader. Pensla pumpafrallorna och brödstjälkarna med mjölk och grädda dom sen i mitten på ugnen i ca 20-25 min tills pumpafrallorna har fått en fin färg.

Låt pumpafrallorna och brödstjälkarna svalna av något. Klipp sen bort trådarna och dra bort dom försiktig så inte brödet går sönder. Gör ett litet håll på toppen och tryck sen ner brödstjälkarna. Servera dina pumpafrallorna och njut.🎃🍂

  • 1 412 visningar

Gillar

Kommentarer

missnaily
missnaily,
Vilken underbar blogg du har! Detta receptet på pumpabröd ska jag prova!
nouw.com/missnaily
Ajjy
Ajjy,
Vilka fina! 😍🎃🍂
nouw.com/ajjy
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Tack så mkt 😁😍🎃🍂
nouw.com/fikamedhanna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229