Pumpa maränger.

Godkväll..
Halloween närmar sig med stormsteg, så varför inte göra en skål med ett gäng mumsiga pumpor. En stor favorit hos dom små och stora under halloween.👌🏻🍂

Pumpa maränger:
3 äggvitor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl florsocker
Orange/grön pastafärg eller röd/gul/grön karamellfärg
Stjärnstyll (stor)
Rundtyll (liten)
2 st spritspåsar

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 100°C grader, klä en plåt med bakplåtspapper. Ta fram en stor och en liten bunke, börja med att vispa äggvitorna till ett skum och tillsätt strösocker lite i taget tills du har fått ner allt. Tillsätt sen vaniljsockret och vispa tills du kan vända bunken upp och ner. Ta ut 1 dl marängsmeten och lägg i den lilla skålen. Tillsätt nu den gröna färgen i den lilla skålen och rör runt lite lätt. Tillsätt den orange färgen eller blanda egen orange med den röda/gula karamellfärgen och rör runt lite lätt. Vispa ner 1 msk florsocker i den gröna marängen tills det går ihop. Tillsätt sen resten av florsockret i den orange marängen och vispa tills det går ihop. Gör nu i ordning spritspåsarna med en varsin tyll. Fyll den orange marängen i spritspåsen med stjärntyllen, fyll sen den gröna marängen i spritspåsen med rundtyllen. Spritsa nu ut den orange marängen på hela bakplåtspappret och sen spritsa sen en klick med den gröna marängen uppepå. Ställ sen in plåten längst ner i ugnen och grädda pumpa marängen i 45-50 min. Stäng sen av ugnen och låt marängen torka tills dom blir klara. Lägg upp pumpa marängen i en skål och ställ fram på bordet under halloween. Funkar även på andra högtider och kalas och m.m!

  • 4 242 visningar

Gillar

Kommentarer

Nattugglan
Nattugglan,
men WAOW. Du är så himla duktig. Önskar att jag hade din bakglädje, jag får bara panik på allt stök när man bakar hahah så jag bakar så sällan. Stackars barn när jag tänker efter nu
nouw.com/nattugglan
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Tack så mkt ☺️ min bakglädje är min stress för att få avkoppling och lite ro i kroppen. Sen tänker man väldigt mkt utan för boxen och försöker komma på nya ideer. Samt testa något man inte har bakat innan. Du får testa något enkel och baka fram intresset och viljan 🥰 Tror dom får massa annat gott av dig.
nouw.com/fikamedhanna
Nattugglan
Nattugglan,
ja, vi har alla våra egna metoder för att varva ner, eller stressa ner. Jag försvinner in i musikens värld, eller tar en promenad. Jo, det får dom såklart, men sen är ju hembakat alltid godast. Iskall mjölk och nygräddade kanelbullar tex....MUMS!!!
nouw.com/nattugglan
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Vi alla har ju det, Åhh du har också en häröig metod för att varva ner. Vist är det, man försöker ju komma på massa gott, men ibland sätter tiden stopp. Åhhh det är ju såååå gott!
nouw.com/fikamedhanna
himlajord
himlajord,
Vilka fina maränger🎃
nouw.com/himlajord
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Tack så mkt 🎃☺️
nouw.com/fikamedhanna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229