Prinsesstårta i glas!

Hej.
Idag blev det en tidig morgon med massor av idéer på bakning. Bästa av allt när man får ett extra sug på något man oftast inte brukar baka. Jag släppt allt man hade i händer och rusade in i köket. Tog fram alla ingredienser och började baka en klassisk prinsesstårta. Fast inte som man brukar göra, utan nu slog jag på något extra stort som blir ännu roligare och trevligare på fika bordet. Den passar perfekt nu när våren kommer och en varm härlig sommardag.

Det fick bli en vårlyx av en klassisk prinsesstårta i portionsglas. Hur roligt blir inte denna serveringen när man ska bjuda alla på en härlig tårtbit? Gästerna kommer bli helt överraskade och det bästa av allt att ingen behöver ju slås om rosen på tårtan heller. För alla gästerna får ju en varsin och en mättade härlig portion.

Bästa av allt är att den är klar på nolltid och ingen behöver vänta på att tårtan ska bli klar. Välj själv när du vill göra den: dagen innan eller innan gästerna kommer!

Tro mig du kommer inte bli missnöjd och du kommer ge gästerna en härlig överraskningen.😁🍰

Här kan du själv välja hur många bitar det ska bli.
Tårtbotten 3-lika delar, som man säger lika delar ägg, mjöl och socker i lika stora glas. (Låt detta svårt och krångligt kan du gå till: Steg för steg så visar jag)
😁

Vanilj tårtbotten:
4 ägg
Strösocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
Vetemjöl
Potatismjöl

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175° grader.
Klä en ugnsform/bakformar med bakplåtspapper.

Knäck 4 ägg i ett glas och häll upp lika mycket strösocker i ett annan glas. Det ska vara samma mängd som det är i glaset med äggen. Ta sista glaset och fyll upp med hälften av vetemjölet och hälften av potatismjölet så det blir lika mycket som dom andra glasen. Häll sen vaniljsocker, bakpulver i glaset med mjölet och potatismjölet!

Häll strösocker och ägg i en bunke och vispa så det blir riktigt fluffigt och poröst. Sikta sen ner glaset med torr ingredienserna i äggblandningen och vispa snabbt ihop allt eller vänd runt med en slickepott. Fyll formen med smeten
 och ställ in formen längst ner på ugnen och grädda i 30-40min. (Alla ugnar är olika och gräddar olika tider). Testa med en provsticka, är stickan torr så är tårtbotten färdig gräddad. Ta ut den från ugnen och låt tårtbotten svalna av innan du tar ut den från formen. 


Ta fram dina portionsglas som du ska använda, ta ena glaset och stansa ut bitar från tårtbotten och dela dom sen på 2-3 st lika tjocka bitar. Lägg en tårtbotten i botten på alla glas och ställ åt sidan.

Vaniljkräm:
2 dl mjölk
2 st äggulor
1 msk strösocker
1 msk maizena stärkelse
1 msk vanillinsocker
1 knivnudd vaniljpulver
1 spritspåse


Gör så här:

Vispa samman mjölk, äggulor, socker, och maizena stärkelse i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker, vaniljpulver och låt krämen kallna innan du fyller tårtan. Om man inte vill göra egen vaniljkräm så funkar det lika bra med färdig köpt vaniljkräm. Välj den du gillar bäst. Fyll spritspåsen med vaniljkrämen.

Sylt:
Välj din favorit sylt
Spritspåse
(Fyll spritspåsen med sylt)

Vispgrädde:
4 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vitsirap
2 msk florsocker
Spritspåse

Gör så här:
Blanda ner allt i en bunke och börja vispa på låg hastighet och sen ökar. Fortsätt vispa tills du börjar få mjuka toppar tar form på grädden. Fyll spritspåsen med grädde.

Marsipan/Sockerpasta
Välj önskad färg till locket och rosorna

Gör så här:
Kavla ut marsipanen/sockerpastan så den blir väldigt tun.(Kavla ut så stor som du behöver). Ta ett av glasen och stansa ut så många glas du ska använda och lägg åt sidan. Gör även klart rosorna så dom är klara.

Topping:
Florsocker

Montering:
Ta fram alla glasen med en tårtbotten i varje glas. Spritsa på sylten (välj mängden själv). Lägg på nästa tårtbotten och spritsa sen på vaniljkrämen (välj mängden själv). Här kan du välja om du vill köra med 2-3 tårtbottnarna i glasen.

Väljer du bara två lager:
spritsa på grädden och jämna ut den. Lägg marsipan/sockerpasta locket på och toppa med rosen. Pudra sen över med florsocker.

Väljer du tre lager:
Lägg på sista tårtbotten och spritsa på grädden och jämna ut den. Lägg på marsipan/sockerpasta locket och toppa med rosen. Pudra sen över med florsocker.

Servera dina prinsesstårta i glasen med en sked och njut med dina gäster. ✩Lycka till nu

🌷Kram Kram på er..

  • 3 368 visningar

Gillar

Kommentarer