Prinsesstårta cupcakes i tre olika smaker.

Godkväll..
I värmen kan man bli sugen på vad som helst. Typ som idag: PRINSESSTÅRTA!

Men inte orkar man äta upp en hel tårta själv. Så jag bakade ett gäng cupcakes prinsesstårtor med tre olika smaker.

Vilken prinsesstårta cupcakes är du sugen på??

Normal stora muffins, 12 st (tre lika delar)
•Gör dubbel satts om du vill göra flera•
3 st lika stora glas
2 M/L ägg
strösocker
vetemjöl
potatismjöl
1-2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
muffinsformar (normal stora)
muffinsplåt

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä muffinsplåten med normal stora muffinsformar.

2. Fyll upp 1 av glasen med äggen, fyll nästa glas med strösocker så att du för lika mycket. Det sista glaset fyller du upp med hälften med vetemjöl och potatismjölet. Så att du får lika mycket som i dom andra glasen. Häll sen ner bakpulvret och vaniljsocker i glaset med mjölet. (Se bilden om du känner att det är svårt att förstå)🔼

3. Vispa sen strösockret och äggen tills det blir vitt och poröst. Sikta ner mjölblandningen och vänd runt med en slickepott eller vispa snabbt ihop allt. Tills du får en slät smet.

4. Fyll upp muffinsformarna till 2/3 med smet och grädda i mitten på ugnen i 15-20 min. Öppna inte ugnsluckan, när tiden har gått kan du känna med en sticka för att se om dom är klara. När dom inte klara, så grädda dom i några minuter till.

5. När dom är klara, så låter du dom svalna av helt i muffinsformen. Du kan även låta dom stå kvar i formen.

Rabarber prinsesstårta cupcakes:

Rabarberkompott:
500 gram rabarber
1 1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 msk potatismjöl + 2 msk vatten som du gör en redning av.

Gör så här:
1. Börja med att ansa och skär rabarbern i små bitar.

2. Lägg rabarberna i en lagom stor kastrull, blanda ner alla ingredienser förutom redningen.

3. Koka tills rabarbern är mjuk. Vispa ner redningen i krämen och blanda runt allt, låt allt koka i några minuter till.

4. Fyll en skål med rabarberkompott och ställ åt och låt den svalan av helt.

Vaniljkräm
2 dl mjölk
2 st äggulor
1 msk strösocker
1 msk maizena stärkelse
1 msk vaniljsocker 
1 knivsudd vaniljpulver

Gör så här:
1. Vispa samman mjölk, äggulor, socker, och maizena stärkelse i en kastrull. 

2. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker, vaniljpulver och häll upp i en skål. Låt krämen svalna av helt.

3. Om man inte vill göra egen vaniljkräm så funkar det lika bra med färdig köpt vaniljkräm. 

Vispgrädde:
4 dl grädde
1 tsk vaniljsocker 
1 tsk vitsirap 
2 msk florsocker

Gör så här:
1. Blanda ner allt i en bunke och börja vispa på låg hastighet och sen ökar.

2. Fortsätt vispa tills du börjar få mjuka toppar tar form på grädden.

Rosa marsipan / Rabarber dekoration:
400 gram marsipan
Några droppar röd/rosa karamellfärg
1 liten rabarber + ett glas kallt vatten

Gör så här:
1. Färga marsipanen till önskad röd/rosa nyans du vill ha.

2. Dra bort tunna strimlor/trådar på rabarbern och lägg dom i glaset med kallt vatten.

Montering:
1. Börja med att ta ut dina muffins från muffinsformen. Skär ut/stansa ut ett håll i mitten på varje muffins. (Ät upp bitarna som du får över eller spara till något annat)

2. Fyll en bit med rabarberkompott och sen med vaniljkräm. Avsluta med ett jämt lager med vispad grädde, ställ in muffisarna i kylen tills vidare.

Marsipan locket:
1. Pudra ut maizena på bakbordet och kavla ut marsipanen tills den blir 1/2 cm tjock platta. Stansa ut runda cirklar som är något större än muffinsen med grädde på.

2. Ta ut dina muffins från kylen och ta bort muffinsformarna runt muffinsen.

3. Lägg försiktigt på den rund stansade marsipan locket uppe på muffinsen. Tryck försiktigt in kanterna så att du täcker grädden. (Ingen kommer se lika dan ut)

4. Pudra sen med florsocker och ta upp dina skruvade rabarber från glaset med vattnet i. Torka av dom lite lätt och toppa dina rabarber prinsesstårta cupcakes.

♡Lägg upp dom på ett fat och servera dina fika sugna gäster♡

Lemon curd prinsesstårta cupcakes:

Lemon curd:
2 ägg (hela)
1/2 dl strösocker
1-2 st citroner
40 gram smör

Gör så här:
1. Rulla citronerna lagom hårt på bänkskivan. Värm citronerna i 30 sek × 2 i mikron, dom kan vara något varma nu.

2. Riv ner citronskalen i en kastrull och dela sen på citronerna. Pressa ut all citronsaft ur citronerna ner i kastrullen.

3. Knäck ner äggen i kastrullen och tillsätt strösockret. Sjuda under vispning tills krämen börjar att tjockna. (Det får INTE koka).

4. Tillsätt smöret i mindre bitar ner i curden och vispa till en slät lemon curd. Smaka av om du vill tillsätta mera citron saft. Häll över i en skål och låt den svalan av helt.

Vaniljkräm
2 dl mjölk
2 st äggulor
1 msk strösocker
1 msk maizena stärkelse
1 msk vaniljsocker 
1 knivsudd vaniljpulver

Gör så här:
1. Vispa samman mjölk, äggulor, socker, och maizena stärkelse i en kastrull. 

2. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker, vaniljpulver och häll upp i en skål. Låt krämen svalna av helt.

3. Om man inte vill göra egen vaniljkräm så funkar det lika bra med färdig köpt vaniljkräm. 

Vispgrädde:
4 dl grädde
1 tsk vaniljsocker 
1 tsk vitsirap 
2 msk florsocker

Gör så här:
1. Blanda ner allt i en bunke och börja vispa på låg hastighet och sen ökar.

2. Fortsätt vispa tills du börjar få mjuka toppar tar form på grädden.

Gul marsipan / Citron dekoration:
400 gram marsipan
Några droppar gul karamellfärg
1 citron

Gör så här:
1. Färga marsipanen till gul.

2. Skär ut citron bitar i önskad dekoration.

Montering:
1. Börja med att ta ut dina muffins från muffinsformen. Skär ut/stansa ut ett håll i mitten på varje muffins. (Ät upp bitarna som du får över eller spara till något annat)

2. Fyll en bit med lemon curd och sen med vaniljkräm. Avsluta med ett jämt lager med vispad grädde, ställ in muffisarna i kylen tills vidare.

Marsipan locket:
1. Pudra ut maizena på bakbordet och kavla ut marsipanen tills den blir 1/2 cm tjock platta. Stansa ut runda cirklar som är något större än muffinsen med grädde på.

2. Ta ut dina muffins från kylen och ta bort muffinsformarna runt muffinsen.

3. Lägg försiktigt på den rund stansade marsipan locket uppe på muffinsen. Tryck försiktigt in kanterna så att du täcker grädden. (Ingen kommer se lika dan ut)

4. Pudra sen med florsocker och ta fram dina citronbitar dekorationer. Torka av dom lite lätt och toppa dina lemon curd prinsesstårta cupcakes.

♡Lägg upp dom på ett fat och servera dina fika sugna gäster♡

Klassisk prinsesstårta cupcakes:

Hallonsylt/Hallonkräm:
225 gram färska/frysta hallon
3 msk vatten
2 1/2 msk strösocker
1 msk maizena + 1 tsk vatten och gör en redning
(Självklart kan du använda vanlig sylt)

Gör så här:
1. Koka upp hallonen med vattnet i en kastrull tills hallonen blir mosiga. (Om du inte vill ha fröna, kan du passera dom mosad hallonen igenom en trådsil)

2. Tillsätt strösockret, redningen ner i hallonen och låt allt sjuda på svag värme under omrörning. Tills hallonkrämen har tjocknat till sig.

3. Häll över hallonkrämen i en skål och låt den svalna av helt.

Vaniljkräm
2 dl mjölk
2 st äggulor
1 msk strösocker
1 msk maizena stärkelse
1 msk vaniljsocker 
1 knivsudd vaniljpulver

Gör så här:
1. Vispa samman mjölk, äggulor, socker, och maizena stärkelse i en kastrull. 

2. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker, vaniljpulver och häll upp i en skål. Låt krämen svalna av helt.

3. Om man inte vill göra egen vaniljkräm så funkar det lika bra med färdig köpt vaniljkräm. 

Vispgrädde:
4 dl grädde
1 tsk vaniljsocker 
1 tsk vitsirap 
2 msk florsocker

Gör så här:
1. Blanda ner allt i en bunke och börja vispa på låg hastighet och sen ökar.

2. Fortsätt vispa tills du börjar få mjuka toppar tar form på grädden.

Grön marsipan / Rosa ros dekoration:
400 gram marsipan
Några droppar grön karamellfärg
Några droppar röd/rosa karamellfärg

Gör så här:
1. Färga en liten bit marsipan med röd/rosa karamellfärg.

2. Ta resten av marsipanen och färga till rätt önskad grön färg som du vill ha den.

Marsipan rosor:
1. Köp färdiga marsipan/socker rosor eller gör egna.

Montering:
1. Börja med att ta ut dina muffins från muffinsformen. Skär ut/stansa ut ett håll i mitten på varje muffins. (Ät upp bitarna som du får över eller spara till något annat)

2. Fyll en bit med hallonkräm/hallonsylt och sen med vaniljkräm. Avsluta med ett jämt lager med vispad grädde, ställ in muffisarna i kylen tills vidare.

Marsipan locket:
1. Pudra ut maizena på bakbordet och kavla ut marsipanen tills den blir 1/2 cm tjock platta. Stansa ut runda cirklar som är något större än muffinsen med grädde på.

2. Ta ut dina muffins från kylen och ta bort muffinsformarna runt muffinsen.

3. Lägg försiktigt på den rund stansade marsipan locket uppe på muffinsen. Tryck försiktigt in kanterna så att du täcker grädden. (Ingen kommer se lika dan ut)

4. Pudra sen med florsocker och ta fram dina marsipan/socker rosor dekorationer. Toppa dina klassiska prinsesstårta cupcakes.

♡Lägg upp dom på ett fat och servera dina fika sugna gäster♡

  • 2 322 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229