Prinsessbiskvier.

Hej Hej. 
Hoppas att allt är bra med dig, själv mår man bra och njuter av dagarna. För nu har man hittat ett jobb som man trivs med. Dagarna blir inte långtråkiga längre, utan nu har man jobbet att tänka på. Så bakningen kommer när man hinner eller om man köra en snabb bakning innan man åker till jobbet.

Prinsessbiskvier.
Biskvier biskvier det är ett bakverk som man ALDRIG har bakat innan. Äta biskvier är något man inte alls är förtjust i, sen är man även allergisk mot nötter, mandlar m.m

Igår blev det kvällsjobb och frågade en vän vad man skulle baka innan man åkte till jobbet. Han skrev, baka nöttfria biskvier?? Ja, kan väl göra ett försök och samtidigt klura ut mitt egna recept. Nä jag gillar inte ALLTID hålla mig till den klassiska modellen. Sen är jag väldigt petig och noggrann av mig när det kommer till baknikg m.m (Blir det inte bra, så åker det alltid ner i sopporna) Hahaha..

jag tog modet och slängde ihop mina första biskvier någon sin. Så det fick bli prinsessbiskvier som smakar den klassiska prinsesstårta. Receptet kommer här .....

♡Prinsessbiskvier 12 st♡

Botten:
140 gram zlatni puder mjöl (Klas)
2 tsk strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 knivnudd vaniljpulver
1 äggvita (M/L)
1 spritspåsen + rund tyll

Gör så här:
1. Börja med att sätta på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.

2. Vispa äggvita till ett fast skum i en skål, sikta sen ner vaniljsocker, vaniljpulver och mjölet och vänd runt. Tillsätt sen strösockret och vänd runt tills du har fått en klumpfri smet.

3. Fyll upp spritspåsen och spritsa ut 3 cm i diameter bottnarna på bakplåtspappret. Grädda i mitten på ugnen i 8-10 min. Låt bottnarna svalna av på bakplåtspappret.

Fyllning:
150 gram rumstempererat smör
30 gram vit choklad
1 äggula
1 msk vaniljkärm
2 tsk vaniljsocker
1 knivnudd vaniljpulver
3 1/2 dl florsocker
Valfri sylt

Gör så här:
1. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron och låt det svalna av något.

2. Vispa smör och florsocker tills det blir vitt och fluffigt, sikta ner vaniljsocker, vaniljpulver. Tillsätt vaniljkräm och vita chokladen och vispa snabbt ihop det. Vänd sen ner äggulan så att det blandar sig noggrant.

3. Ta bottnarna från bakplåtspappret och fyll en jämn fyllning på den platta sidan på bottnarna. Gör sen ett håll i mitten biskvierna ända ner tills du ser botten. Lägg en klick med sylt och fyll igen toppen med mera fyllning.

4. Lägg biskvierna på en tallriken/bricka och ställ in i kylen i 30 min tills smörkrämen har stelnat.

Chokladrosor & Grön choklad överdrag:
300 gram vit choklad
Röd chokladfärg/pulverfärg/pastafärg
Grön chokladfärg/pulverfärg/pastafärg
Silikonform (små blåbär)
Ta en silikonform som passar eller gör rosorna i marsipan.

Gör så här:
1. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.

2. Värm chokladfärgerna i mikron i 30 sek × 3 (Värm 3 gånger om det behövs)

3. Ta fram en liten skål och fyll den med lite vit choklad, tillsätt några droppar röd chokladfärg/pulverfärg/pastafärg. Blanda tills du får rätt önskad röd färg. Fyll silikonformen och skrapa bort överflödet och ställ in i frysen.

4. Ta resten av den vita chokladen och tillsätt den gröna chokladfärg/pulverfärg/pastafärg och blanda tills du får rätt önskad grön färg.

Slut montering:
1. Häll upp den gröna chokladen i en djup liten skål eller glas som är något större än biskvierna.

2. Ta fram biskvierna från kylen och ta fram en liten kniv, tryck försiktigt fast knivens topp i botten på biskvien botten.

3. Doppa nu biskviern i chokladen och låt chokladen komma i kant i kanten mellan fyllning och botten. Låt all överflödiga choklad rinna av, vrid så att droppet följer längst kanten på biskvierna. (Så får du en jämn yta).

4. Lyft försökt bort prinsessbiskvien från kniven och lägg dom sen på en tallriken/bricka. Chokladen kommer stelna under tiden när du gör dom andra efter varandra.

5. Ta fram chokladen från frysen eller din marsipan, doppa ändan lite i chokladen och sätt den på toppen på dina prinsessbiskvier. Whola nu är dom klara.

Lycka Till Nu
Njut av dina prinsessbiskvier och hoppas att dom ska gå hem hos dina fika sugna gäster.

♡Följ gärna mig på Instagram/Facebook: fikamedhanna!

♡Självklart kommer jag följa dig med.

  • 854 visningar

Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
Åh vilka fina, vad duktig du är!
nouw.com/johannagrahn
majanilssonlundstrom
majanilssonlundstrom,
nej men alltså ååh vilka fina, säkert magiskt goda med!!
nouw.com/majanilssonlundstrom
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229